NoviceZdravje

Ob 100-letnici bo Tosama stotim šolam donirala vložke in tampone

Domžalska Tosama bo bližajočo se 100-letnico obstoja obeležila z veliko donacijo. Sto slovenskim osnovnim šolam bo podarila vložke in tampone, ki jih dekleta potrebujejo v času pouka v enem šolskem letu. Projekt so poimenovali Za zdravje žensk, za brezplačne vložke in tampone, donacija pa je vredna 170.000 evrov, so sporočili iz podjetja.

ot je sporočila Tosama, bo projekt zajel okoli 53.000 deklic, za katere bodo šole prejele 600.000 vložkov in tamponov. V tem času že zbirajo prijave šol, ki želijo sodelovati v projektu.

Tosamina akcija je nastala kot aktivna podpora družbeni pobudi, ki se zavzema brezplačne menstrualne pripomočke v izobraževalnih ustanovah. Ker podjetje z gesto želi sporočiti, da je izbira higienskih izdelkov za zdravje deklet zelo pomembna, bodo donirali vložke in tampone iz naravnih materialov, kar pomeni iz bombaža.

Tosama želi projekt v bodoče nadaljevati in razširiti na vse osnovne in srednje šole. Zato trenutno ustanavlja poseben sklad, v katerem bo potrebna sredstva zbirala od prodaje izdelkov svoje znamke Jasmin. 

Osnovne šole se lahko prijavijo na Tosamino pobudo še do petka, 9. decembra 2022 na tej povezavi.

STAkrog
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button