Kultura

Filmi: katere premiere nas čakajo v prihodnjih mesecih?

Čeprav datumi premier nikoli niso bili kaj prida zanesljivi, pa je koronakriza pokazala, kako zelo fleksibilni so lahko. Filmska industrija je bila prisiljena zamakniti nekaj težko pričakovanih filmskih premier leta 2020. Kateri filmi pa nas bodo razveselili v prihodnjih mesecih?

Tako kot vsi ostali so se morali tudi filmi prilagoditi novim razmeram in preložiti kar nekaj načrtovanih premier. Že marca smo poročali o prestavljeni premieri novega Jamesa Bonda, ki je bila le prva v vrsti mnogih sprememb. S katerimi filmskimi premierami nam bo po mučnem čakanju končno postregel Hollywood?

Tenet (2. september)

Znanstvenofantastični triler, katerega premiera je bila že trikrat prestavljena, naj bi končno prišel na velika platna. Napovednik obljublja veliko akcije, vohunskih spletk in dogajanje izven realnega časa in prostora. Film je bil posnet kar v sedmih državah in je eden najdražjih filmov, ki so jih kdaj posneli.

Radioaktivna (3. september)

Biografska zgodba Marie Curie je digitalno izšla že marca, napovedana kino premiera pa je bila odpovedana. Novi film prinaša zgodbo o dosežkih znanstvenice in njenem odkritju radija.

Mulan (4. september na platformi Disney+, v Sloveniji 10. september)

Mulan bo izšla le na platformi Disney+, vendar bo film v Sloveniji, kjer platforma ni dostopna, na ogled v Mariboxu. Zgodba o dekletu na Kitajskem, ki se pretvarja, da je fant in se tako pridruži vojski, je osvojila srca mnogih še kot risanka, filmska adaptacija pa obljublja še več vizualnih užitkov.

The King’s Man: Začetek (17. september, 25. februar 2021)

Film, ki bi moral iziti februarja, predstavlja začetek franšize Kingsman, ki temelji na stripu The Secret Service. Za prvi vtis o filmu pa si kar oglej napovednik te akcijske komedije.

Čudežna ženska 1984 (1. oktober)

Po kar štirih prestavljenih terminih si bomo drugi del Čudežne ženske lahko ogledali v začetku oktobra. Superjunakinja nas bo popeljala v leto 1984, zgodba pa ne predstavlja nadaljevanja prvega dela.

Smrt na Nilu (22. oktober)

Pretkani detektiv Hercule Poirot se vrača. Tokrat s predelavo enega najboljših romanov Agathe Christie, Smrt na Nilu. Če so te že v preteklosti navdušili ti detektivski filmi, se pripravi na novo vrhunsko doživetje.

Črna vdova (5. november)

Seveda seznam ni popoln brez Marvelove kreacije. Konec leta si bomo lahko ogledali zgodbo Črne vdove, ki bo raziskala svojo preteklost.

Glavni junak (10. december)

Akcijska komedija z Ryanom Reynoldsom v vodilni vlogi prihaja v decembru. Glavni junak Guy spozna, da je njegovo življenje le stranski lik v zelo znani video igri, zato se odloči ukrepati, kar vodi do cele vrste komičnih trenutkov.

Če se bo življenje odvijalo po zastavljenih načrtih, nas v letu 2021 čakajo še filmi Tiho mesto 2, Minioni: Grujev vzpon, Top Gun: Maverick, Tomb Raider 2, Hitri in drzni 9, Godzilla vs. Kong in mnogi drugi.

Kdaj bodo filmi spet na ogled v kinu?

Pomembno vlogo pri datumih filmskih premier igrajo ponekod še vedno zaprte kinodvorane. V Mariboru lahko že nekaj časa obiskujemo Maribox, ki pa še vedno vrti filme iz nekih boljših časov – prvih treh mesecev leta 2020. Vrata druge mariborske kinodvorane, Cineplexxa, pa so še kar trdno zaprta in samo upamo lahko, da se bodo kmalu odprla.

Mi že močno pogrešamo vonj sveže pečenih kokic, mehke sedeže in filmsko platno. Kaj pa ti? Katero pokoronsko premiero si boš ogledal v kinu?

 

Urška JAKOPIN
Pixabay
ikona snemalec MariBox Youtube

Urška Jakopin

Urednica

Sorodni članki

Back to top button