FotoZabava

Trivia večer v barvah Evrope

Na Štuku se je zbralo 38 skupin, ki so tekmovale v znanju o Evropi. Tokrat nam je bilo namenjeno tudi vreme. Dogodek se je zato prvič preselil »pod zvezde«, saj je potekal v atriju Štuka.

Oddelek za univerzitetno politiko ŠOUM je znova organiziral med študenti priljubljen dogodek Trivia večer, ki je bil tokrat namenjen poznavanju Evrope. Ob prigrizkih in pijači se je tako zbralo 38 ekip, v vsaki ekipi pa so bili po štirje člani. Kot običajno je dogodek vodil Vid Hrovat.

Za tekmovalce je bilo pripravljenih šest sklopov vprašanj. Vsak je vseboval deset vprašanj, ki so bila vredna eno točko. Za vsakim sklopom je sledilo še bonus vprašanje za dve točki, ki se je nanašalo na ŠOUM.

Ali veš, koliko držav je trenutno v Evropski uniji?

Prvi sklop Trivia vprašanj je bil namenjen Evropski uniji. Tekmovalci so se spomnili, kako se je sploh oblikovala in ugotovili, da se ji je nazadnje pridružila Hrvaška. Število trenutnih članic je 28, če je kdo v dvomih.

Nato so se vprašanja razdelila po delih Evrope. Tako je naprej beseda tekla o Vzhodni in Jugovzhodni Evropi. S pomočjo nove popularne serije so tekmovalci ugotovili, kdaj je bila jedrska katastrofa v Černobilu. Razmišljali so o tem, kako se imenuje država, katere glavno mesto je Skopje. Pri tem so seveda morali paziti na to, da se je ta država pred kratkim delno preimenovala.

Trivia, Štuk, večer | Sproščenemu dogajanju na prostem je pripomoglo tudi prijetno vreme.
Trivia, Štuk, večer | Nekatera vprašanja je spremljala tudi audio in video vsebina.
Trivia, Štuk, večer | Največ znanja o Evropi je pokazala skupina Mleto mešano meso.

  Za naslednji sklop smo se premaknili na zahod Evrope. Kakšen je bil slogan francoske revolucije? Kako se imenuje potencialni izhod Velike Britanije iz Evropske unije? Poznaš vse odgovore?

  Vprašanja o jugu Evrope so se osredotočila na vstop Cipra v Evropsko unijo. Ob poslušanju Mamme mie smo se lahko tudi malo sprostili, tekmovalci pa so se morali spomniti, kdo je izvajalec skladbe. Pri tem jim je pomagalo dejstvo, da je beseda že tekla o Severni Evropi.

  Za konec selitev domov

  Ob zadnjem sklopu vprašanj smo se preselili nazaj v svoj del celine, saj v Srednjo Evropo spada tudi Slovenija. Tekmovalci so se med drugim spomnili, da je Berlinski zid padel leta 1989. S tem sklopom se je tekmovanje tudi zaključilo, saj je bil zmagovalec že znan. V preteklosti so bile namreč ekipe mnogokrat izenačene, ampak tokrat dodaten sklop vprašanj ni bil potreben.

  Zmagala je skupina imenovana Mleto mešano meso. Drugo mesto so dosegli Termonuklearni. Na tretje mesto pa so se uvrstili Zelenkoti. Tri najboljše skupine so tako pokazale svoje obširno znanje o Evropi, za kar so bile tudi nagrajene s pomočjo mnogih sponzorjev večera.

   

  Mojca KUPČIČ
  Vid JERČIČ

  Sorodni članki

  Back to top button