FotoZabava

Štajerski slavček na Koroški gavdi

Tradicionalno srečanje koroških študentov ponovno v Mariboru.

Torkov večer na Štuku je bil tokrat namenjen srečanju koroških študentov na tradicionalni Koroški gavdi.

Koroškga gavda je eden vidnejših projektov Kluba koroških študentov. Tradicionalno ga prirejajo v Ljubljani in Mariboru, z namenom povezovanja koroških študentov v univerzitetnih mestih. Če smo kadarkoli obiskali Koroško gavdo na Štuku, vemo, da Korošcev v Mariboru ne manjka. Predvsem pa ne takšnih, ki se znajo zabavati. Al’?

Letošnjo izvedbo Koroške gavde, je otvorila pop rock skupina Jackson, ki je ob odprtju dvorane okoli enajste ure, pričela krepiti in ogrevati množico pod odrom. Ob rokerskih ritmih zasedbe, ki jo sestavljajo trije fantje iz Celja, se je dogajanje v dvorani stopnjevalo do divje zabave.

Koroška gavda 2019 - Damjan Murko | Štajerski slavček Damjan Murko je povsem obnorel občinstvo.
Koroška gavda 2019 - Pop Design | Pod Design so stari znanci slovenske glasbene scene.
| Dvorana Štuka je bila napolnjena do zadnjega kotička.

  Atmosfera na Štuku, pa se je še bolj segrela, ko so Jacksoni oder prepustili težko pričakovanemu, ekskluzivnemu gostu večera. Slovenski pevec zabavne glasbe Damjan Murko je svoj nastop pričel z duetom, pri katerem ga je spremljal dvojnik v enakih oblačilih. Obiskovalce je nekoliko zmedlo, da sta na odru namesto enega, kar dva slavčka. Čeprav gre za štajerskega pevca, so njegovi zabavni hiti med koroškimi študenti poželi ogromno navdušenja.

  Za sklepni del večera so poskrbeli stari znanci slovenske glasbene scene, Pop Desgin. Skupina, ki je prisotna na odrih že od leta 1985 in ima za pasom številne zimzelene glasbene uspešnice, je s pevcem Miranom Rudanom unovčila svoje izkušnje in poskrbela za nadaljevanje gavde še dolgo v noč.

  Koroška gavda je upravičila svoj sloves. Kljub nekoliko počasnejšemu začetku, se je dvorana hitro napolnila in tako nastopajoči kot obiskovalci, so poskrbeli za dobro vzdušje in pripravili gavdo kot se spodobi.

   

  Vid JERČIČ
  Vid JERČIČ

  Sorodni članki

  Back to top button