Zabava

7 alternativnih rojstnodnevnih zabav brez alkohola

Bi rad rojstni dan preživel v družbi prijateljev, a te ideja celonočnega popivanja ne privlači? Namesto tega se odpravi na plažo, potovanje, kampiranje ali pa preizkusi katero izmed preostalih alternativnih rojstnodnevnih zabav.

Zakaj praznovanje rojstnega dne, napredovanja v službi ali česarkoli, kar želiš proslaviti v družbi najbližjih, pomeni izlet v bar? Če tudi tebi ideja, da se moraš ob posebnih priložnostih zabavati z alkoholom, ne zveni preveč zabavna, preveri spodnje alternative.

Skupno potovanje 

Tvoj rojstni dan je dober izgovor, da se odpraviš na potovanje. Načrtuj počitnice z družino ali skupino svojih najbližjih prijateljev. Skupaj raziščite mesto ali državo, ki si jo vedno želel raziskati, a nisi nikoli dobil dobre priložnosti. Ni boljšega od nove pustolovščine, s katero lahko proslaviš vse svoje dosedanje uspehe.

Dnevna zabava v parku

Namesto večernega druženja, ki pogosto omogoča le zadrževanje v klubih in pivskih barih, začni zabavo že v zgodnjih popoldanskih urah! S prijatelji se lahko odpravite v najbližji mestni park ali pa se zabavate kar na tvojem dvorišču.

Kopalna zabava

Spakirajte najnujnejšo kopalno opremo in se zapeljite do najbližje lokacije ob morju ali pa kar na mestno kopališče. Da se med poležavanjem ne boš vdal in posegel po piña coladi, prinesi prenosne igre. S prijatelji lahko najamete vodne deske ali rezervirate odbojkarsko igrišče. 

Skejtanje na plaži
Plaže, mestne ali naravne, so poleti polne dogajanja, ki ne vključuje le popivanja.

Kampiranje s kresom

Če se najbolje počutiš v objemu narave, prijateljem predlagaj dan ali dva kampiranja. Od raziskovanja preproste flore in favne, do zajemanja zvokov in vonjav, ki jih v mestnem vsakdanjiku nismo vajeni – kampiranje bo poskrbelo za lajšanje stresa in obnovo tvoje energije. Če želiš izlet zaključiti z večerom ob ognju, preveri, ali lokalna zakonodaja dovoljuje to možnost. Ne pozabi še na prenosni zvočnik, ki bo popestril večerno dogajanje.

Kres
Večerni ogenj predstavlja priložnost za sproščeno druženje.

Obisk starega prijatelja

Obisk starega prijatelja ali znanca gre z roko v roki s prvim predlogom, a ga lahko opraviš tudi brez družbe. Obišči prijatelja ali družinskega člana, s katerim si prenehal komunicirati, čeprav ti je nekoč pomenil veliko. Rojstni dan je namreč tudi priložnost, da se ozremo nazaj in razrešimo vse stare spore in se v prihodnost podamo s čisto vestjo. 

Glasbeni festival

Preveri lokalno festivalsko dogajanje in namesto izleta v bar prijateljem predlagaj obisk bližnjega festivala ali drugega dogodka na prostem. Tovrstna priložnost bo sprostila tvoje rezerve adrenalina. Če je le mogoče, se odpravi s posamezniki, ki prav tako ne pijejo veliko. Ko si obdan s podporno mrežo, se je lažje odpovedati alkoholu. 

Obisk muzeja

Rojstni dan lahko uporabiš tudi kot izgovor za obisk znanstvenega muzeja ali tematskega parka, ki si si ga vedno želel ogledati. To je namreč čas, ki ga lahko izkoristiš za osredotočanje na nove izkušnje, umirjeno muzejsko okolje pa ti bo hkrati pomagalo umiriti svoj um in razmisliti o prihodnosti. Morebiti pa ti pripada tudi brezplačna vstopnica. 

 

 DOSTOP.si / KA
 Unsplash

 

Sorodni članki

Back to top button