Priložnosti

Erasmus+ strokovno praktično usposabljanje opravi v ZDA ali Egiptu

Program Erasmus+ omogoča študentu opravljanje strokovnega praktičnega usposabljanja v partnerski državi na katerem koli nivoju/stopnji oz. ciklu študija.

Študent lahko opravlja strokovno praktično usposabljanje na organizaciji gostiteljici, ki je lahko katera  koli  javna  ali  zasebna  organizacija,  ki  je  dejavna  na  trgu  dela  ali  na  področju izobraževanja, usposabljanja in  mladine​

Roka za prijavo ni, saj bo razpis odprt do zapolnitve mest.

Strokovno praktično usposabljanje v tujini v okviru programa Erasmus+ mora biti vsebinsko povezano s področjem študija, ki ga obiskuješ.

Na razpis lahko prijaviš mobilnosti z namenom strokovnega praktičnega usposabljanja v tujini, ki bodo izvedene od 1.2.2020 do 31.7.2021, vendar je obdobje mobilnosti odvisno predvsem od države destinacije mobilnosti.

Državi, ki ju lahko obiščeš, sta ZDA in Egipt, program pa ti omogoča sofinanciranje za 3 mesece prakse. Za opravljanje praktičnega usposabljanja v ZDA so razpisana 3 mesta, v Egipt pa bosta odpotovali 2 osebi.

Prijaviš se lahko, če:

– imaš v času mobilnosti v tujini aktiven status študenta na univerzi pošiljateljici,

– boš v študijskem letu 2019/2020 oz. 2020/2021 boš vpisan najmanj v drugi letnik dodiplomskega študija na univerzi pošiljateljici.

Na podlagi tega razpisa se lahko prijaviš samo za 1 študentsko mobilnost v tujini. Roka za prijavo ni, razpis bo odprt do zapolnitve mest oz. porabe sredstev.

 

UM
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button