Šport

S taktično igro do naslova v curlingu

DUP v curlingu je za nami, slavilo je moštvo »Fakulteta za šport«.

V Ledeni dvorani Zalog v Ljubljani se je zaključilo Državno univerzitetno prvenstvo v curlingu za študijsko leto 2018/2019, ki je potekalo 5. in 12. novembra. Na prvenstvu se je preizkusilo 20 študentskih moštev, ki so štela 4 do 5 tekmovalcev.

V ponedeljek, 5. novembra, se je odvijal skupinski del tekmovanja, na katerem so se v petih skupinah medsebojno pomerila štiri moštva. Najboljši dve moštvi v skupini sta se uvrstili v drugi del tekmovanja. Izločilni boji so potekali drugi tekmovalni dan, v ponedeljek, 12. novembra, ko se je 10 najboljših ekip borilo za najvišja mesta.

Udeleženci tekmovanja so se borili za naslov državnega univerzitetnega prvaka v curlingu za študijsko leto 2018/2019.

Organizatorji tekmovanja, ki se je odvijalo po pravilih Curling zveze Slovenije, so bili Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA), Športna zveza Univerze v Ljubljani (ŠZUL) in Curling zveza Slovenije, izvajalec tekmovanja je bila Curling zveza Slovenije, vodji tekmovanja pa Gregor Rigler in Mitja Gorišek.

Moštvo »Fakulteta za šport« je v končnici tekmovanja premagalo lanskoletne zmagovalce »Autsajderje«, sicer vodeče po prvem tekmovalnem dnevu.

Na tekmovanju je slavilo moštvo »Fakulteta za šport«.

Štefan Sever (Fakulteta za šport, UL, »Fakulteta za šport«) je povedal, da je bila za zmago odločilna taktika njihovega moštva: »Na ledu je mogoče najti določeno smer in takoj po prvem obratu nam je to uspelo. Nato smo s to taktiko in z dobrim občutkom za hitrost prišli do prednosti, ki nam jo je uspelo zadržati do konca.« Moštvo je tokrat prvič nastopilo na državnem univerzitetnem prvenstvu, kar daje njihovi lovoriki še poseben čar. »Zmeraj je zelo lepo zmagati, če pa je prvič, je pa sploh nekaj posebnega,« je dodal.

Krištof Kovačič (Strojna fakulteta, UL, »Autsajderji«) je bil, kljub temu da jim ni uspelo zadržati naslova, z nastopom svojega moštva zadovoljen: »Odlično nam je šlo! Glede na to, da ne treniramo, je bil uspeh za nas že, da smo dobili vsaj medaljo.«

Na tretje mesto so se uvrstili tekmovalci moštva »FGG Cunami«, ki so ga sestavljali študenti programa za vodarstvo Fakultete za gradbeništvo in geodezijo.

 

Vrstni red:

  1. FAKULTETA ZA ŠPORT
  2. AUTSAJDERJI
  3. FGG CUNAMI
  4. 2-METILPROPANOL
  5. cURL
  6. THE STONERS
  7. KAMENČKOVI
  8. LEDENI ŠTIRJE
  9. LEDENE STEZE
  10. NINĐA KORNJAČE

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGSUSA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button