GlasbaKultura

Davor in Dimek iz Mi2 glasbeno in literarno obarvala četrtkov večer

Na tokratni hladen jesenski dan so se obiskovalci Univerzitetne knjižnice Maribor lahko sprostili na novem glasbeno-literarnem večeru. Tokratna gosta: Jernej Dirnbek - Dimek in Davor Klarić.

Arkade Univerzitetne knjižnice Maribor nudijo majhen kotiček Maribora, kamor se lahko po napornem dnevu zateče vsak z ljubeznijo do knjig in potrebo po kavici. Na včerajšnji hladen jesenski večer pa sta Jernej Dirnbek – Dimek in Davor Klarić iz skupine Mi2 vzdušje še dodatno glasbeno popestrila.

Dobimo se pod arkadami

Oddelek za univerzitetno politiko Študentske organizacije Univerze v Mariboru je pod arkade v sodelovanju z UKM znova pripeljal množico, željno poezije. Večer je bil tudi popolnoma glasbeno obarvan. Nastopila sta namreč Dimek in Davor. To je seveda duo, pri katerem se glasba in poezija odlično pomešata v večer poln smeha in sprostitve.

Arkade UKM so gostile že številne glasbeno-literarne večere, tokrat pa sta pod njimi zabavala Davor in Dimek.

Vino, kitara in o, grlo

Zgodbice, ki jih je bilo mogoče slišati na hladen jesenski večer, so zajemale številne tematike, spremljala pa jih je glasba. Pesmi, ki sta jih izvajala, bi bilo najlažje opisati kot kantavtorske. Te seveda pogosto ne najdejo svojega mesta na odru, ko poslušamo o Brigiti in toplicah, najdejo pa mesto ob knjižnici s kozarčkom vina v rokah. In vedno nas hudomušno popeljeta v nek drug kraj z vedno zabavnimi liki.

Večer je bilo mogoče preživeti ob glasbi, poeziji in pa seveda tudi pijači.

Až na Erasmusu pije malo pivo

Seveda je določene zgodbice potrebno tudi prirediti, da se bolj ujemajo z današnjimi časi. Mladi pač povečini niso bili priča osamosvojitveni vojni. Zato sta zdaj glavna junaka zgodbe in Lea. Až se namesto v vojsko odpravi na Erasmus, kaj pa se zgodi z Leo? No, glede na to, da ostane sama doma, si mora najti kakšen drug način za krajšanje časa.

Gotovo pa obstaja tematika, ki od generacije do generacije ostaja enaka in za spremembo ne deli boomerjev od zoomerjev. Vsi se namreč lahko strinjamo o eni stvari: kdo na svetu si na vroč, žgoč poletni dan, nekje na plaži, končno na dopustu po celem letu garanja, naroči malo pivo?

Od Aža in Lee, pa vse do mašnika, ki še vedno straši pri maši, so njune zgodbe pričarale poseben jesenski večer.

Pri maši še vedno mašnik straši

Ob pripovedkah o mojstru, ki je spoznal mati, snaho in hčerko ter tisti prekleti harmoniki, ki je zagodla toliko dogodivščin, pa je bilo mogoče slišati tudi tiste vsem znane. Beseda je tako tekla tudi o malem čavunu in večni zgodbi o sladki Zali, ki je hodila k maši kjer mašnik straši. Te klasike še vedno vsi radi prepevamo, ko imamo za sabo že eno ali pa dve pivi. Veliki, seveda.

Marina BAJIĆ
Marcel VRBNJAK

Marina Bajić

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button