Šport

V Maribor se vrača mali maraton

Dobrodelna tekaška prireditev Porsche Maribor Run4Motion bo v mesto ob Dravi vrnila tek na 21 kilometrov. Polovico vseh zbranih prijavnin bodo organizatorji namenili društvu Rdeči noski, ki otrokom v bolnišnicah že vrsto let vračajo nasmehe.

Porsche Maribor s tekaško prireditvijo Run4Motion ustvarja novo pomladno tekaško prireditev. Sestavljena bo iz več različnih tras in tekov na 21 kilometrov, 13 kilometrov in 5 kilometrov, ob tem pa tudi krajše trase za otroke in mladostnike. Dogodek bo v nedeljo, 26. maja 2019, s startom in ciljem na Ptujski cesti ob Porsche Ptujska. S trasami bodo organizatorji povezali večino predelov mesta s poudarkom na razvoju zelene mobilnosti.

“Porsche Maribor v mesto vrača mali maraton. Z urbanim dobrodelnim tekom Run4Motion pomagamo krepiti športni duh Maribora z zmagovalno miselnostjo in željo po sodelovanju. Porsche Maribor z organizacijo prvovrstne tekaške prireditve v Mariboru povezuje humanitarnost z mobilnostjo. Zato pridite, da skupaj sežemo do novih zmag. Za tekače in tiste, ki jim bomo pomagali,” pove Boštjan Pepevnik, direktor Porsche Maribor.

Organizacijo dogodka je Porsche Maribor zaupal Univerzitetni športni zvezi Maribor. Saj je s svojo blagovno znamko Zdrava Zabava uveljavljen ponudnik športa in rekreacije v Mariboru. V dvajsetih letih delovanja se je razvila v prepoznavno športno organizacijo s profesionalno ekipo, razvito infrastrukturo in visokimi standardi izpeljave športnih in rekreativnih prireditev. Mariborčanom in širši okolici so prireditve Zdrave Zabave že dobro poznane, vsem je pa skupno to, da so drugačne in namenjene promociji zdravega načina preživljanja prostega časa. Najbolj prepoznavni sta ZZ-rolano mesto in Nočni tek po stopnicah na Kalvarijo, ki vsako leto aktivirata več ljudi. Ideja, mestu povrniti tekaško prireditev na najvišjem nivoju, je dozorela v partnerstvu s podjetjem Porsche Maribor.

Tek pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike

Častno pokroviteljstvo nad dogodkom je prevzel predsednik republike Borut Pahor. Tudi sam navdušen tekač in je tako podprl prizadevanja organizatorjev, da v ustvarijo odlično tekaško prireditev. Dogodek so kot ambasadorji podprli številni znani Mariborčani.Tomaž Barada, predsednik Športne zveze Maribor in podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije. Helena Javornik, najuspešnejša slovenska tekačica vseh časov ter Marcos Tavares, kapetan NK Maribor ter mnogi drugi.

S tekom povezujejo dobrodelnost in mobilnost, saj je gibanje privilegij, ki ga nimajo vsi. Zato bodo polovico zbranih sredstev organizatorji namenili društvu Rdeči noski – bolnišničnim klovnom, ki že dobro desetletje v bolnišnični vsakdan prinašajo življenjsko energijo in pogum in tako pozitivno vplivajo na bolnišnično atmosfero ter otrokovo bivanje v bolnišnici.

Štartnina je sicer simbolična – 10 evrov, za to pa udeleženci prejmejo štartno številko s čipom, majico, obrok in darila. Trasa 21 kilometrskega teka bo sicer povezala obe poslovalnici Porsche Maribor – Porsche Ptujska in Porsche Šentiljska. Trasa je pred kratkim prejela certifikat AIMS (mednarodne zveze za maratone in cestne teke) ter IAAF (Mednarodne atletske zveze), s čimer se ne ponaša prav veliko slovenskih tekov.

Najdaljša desetka Zavarovalnice Sava (13 km) se bo na Ptujsko vrnila prej, prav tako 5 “take it easy” 5 km trasa. Otroški teki so razdeljeni na tri dolžine in kategorije – 250m, 500m ter 1 km in so brez startnine. Organizatorji obljubljajo malce drugačen dogodek, kot smo pri Zdravi zabavi že vajeni ter dan, poln zabave in športa v dober namen. Dogodek se bo začel ob 9.30 uri s startom otroških tekov. Posebnost tega teka je tudi, da bodo večino nagrad (2 x 2-mesečni najem Volkswagen T-roca ter veliko ostalih) izžrebali med vsemi udeleženci, torej ima prav vsak enako možnost priti do nagrade.

Na tek se je možno prijaviti do 17. maja preko uradne spletne strani dogodka www.run4motion.com. Prijave bodo sicer možne tudi na dan prireditve.

Projekt so podprla mnoga podjetja (Zavarovalnica Sava, Nova KBM, Energija plus in drugi) ter seveda Mestna občina Maribor.

 

Run4Motion
Run4Motion

Sorodni članki

Back to top button