GlasbaKulturaZabava

Koroni v pozdrav sta na Štuku pomahala Perica Jerković in Robert Petan

V Štukovi dvorani je potekal Četrtkov večer kulture, na katerem sta se z glasbeno stand-up komedijo Zbogom korona, mi gremo na dopust predstavila komik Perica Jerković in kantavtor Robert Petan.

Kot po naključju sta prvi dan, ko smo na zaprtih javnih površinah uradno lahko odvrgli zaščitne maske, s stand-up komedijo Zbogom korona, mi gremo na dopust nastopila Perica Jerković in Robert Petan.

Glasbeni stand-up večer je potekal kot prvi v sklopu Četrtkovih večerov kulture, ki jih organizira Oddelek za interesne dejavnosti Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM).

Po Štuku ponovno odmeval prešeren smeh

Četudi prvi v seriji Četrtkovih večerov kulture, so komični večeri na Štuku sicer že stalna praksa. Iz tradicionalno komično obarvane Štukove kavarne, se je smeh tokrat preselil nekaj metrov južneje, v (povsem napolnjeno) dvorano Štuk.

Osrednja tema večera so bile zagate epidemije in dopustovanja med njo, ki jih je pripovedoval dobro znan stand-up komik Perica Jerković. Ob tem ga je s hudomušnimi pesmimi spremljal in simpatično dopolnjeval kantavtor Robert Petan.

“Ružna baš si bila, kužna baš si bila”

Perica Jerkovič je stand-up začel s povzemanjem tega, kako smo korono doživljali v Sloveniji. Takrat se je spremenilo marsikaj – družinske razmere, ko smo se doma družili vsak na svojem telefonu, šolanje na domu, ko so bile preizkušene še tako močne osebnostne lastnosti in najaktualnejši družbeni problemi – kar naenkrat so vsi pozabili na strašno grožnjo beguncev.

Perica Jerković, Robert Petan, Zbogom korona mi gremo na dopust, stand up, Štuk, ŠOUM, Oddelek za interesne dejavnosti, Četrtkovi večeri kulture, stand-up
Perica Jerković je s svojim nastopom kot običajno navdušil prisotne.

V času epidemije so se res pokazale mnoge rane naše družbe – o njej je imel lastno mnenje že vsak papak. Tegobe ob preživljanju korone je ob stand-up razlagi glasbeno dopolnjeval Robert Petan s kitaro in izvrstnimi avtorskimi pesmimi.

V duhu enkratnega sodelovanja med obema nastopajočima sta povedala še (vsak svojo različico) zgodbe, kako sta se spoznala in skupaj odigrala dve pesmi.

Drugi del predstave se je, kot naslov Zbogom korona, mi gremo na dopust napoveduje, iz korone prelevil v dopust. Sledile so pripovedi o preživljanju dopusta v zadnjih dveh letih, skorajšnjem razpadu družine zaradi dopustnih prigod in težavah iskanja medicinske pomoči v tujini. Konec predstave pa se je kljub pripovedi o klicanju jelenov na gumenjaku sredi hrvaškega morja končal veselo – vsi problemi, tudi korona, se namreč končajo, ko se evri zamenjajo v kune.

Sara VOCOVNIK
Sara VOCOVNIK
ikona snemalec YouTube

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button