ŠportZabava

Na sporedu ponovno finale študentske odbojkarske lige

Nastopil je konec uspešne odbojkarske sezone. Včeraj so se 4 najboljše skupine potegovale za 1., 2. in 3. mesto. Kdo so bili zmagovalci in kako je potekala tekma?

Včeraj so se v Športni dvorani Vrbanska odvijale finale tekme študentske odbojkarske lige, kjer so študentje svoje odbojkarske moči združili še zadnjič letošnjem študijskem leto. Tekmovale so 4 skupine. Prva se je odvijala bitka za tretje mesto: Kentucky fried šikens proti ekipi Arašidi. Sledila je bitka za prvo in drugo mesto: Top proti ekipi Sangria.

Trdimo lahko, da so nas tekme držale na petah vse do samega konca. Študentje so, kakor vsako leto, prikazali spektakularno in požrtvovalno igro, ki je pritegnila prav vsakega izmed nas. Dogodek je tudi tokrat potekal pod okriljem organizatorja Zdrava Zabava in številnih drugih sponzorjev. Žoge so po zraku krožile brez konca in kraja, nadobudni študentje pa se preprosto niso vdali.

Študentje so tudi tokrat na tekmo prišli z enim samim ciljem: zmaga. Ta cilj pa se je uresničil le enim.  K vzdušju v dvorani so pripomogli številni navijači, ki so že od samega začetka spremljali svoje najljubše ekipe.

Igralce je spremljalo bogato občinstvo.

Kako sta potekali tekmi in kdo so zmagovalci?

Vse skupaj se je pričelo z bojem za 3. mesto. Ekipi Kentucky Fried šikens in Arašidi  sta nas navdušili s svojo željo po zmagi. Slišali smo lahko odboje žog, vzklike občinstva in, kot najpomembnejše, tudi smeh. Trdimo lahko, da so se študentje ob napeti igri tudi zabavali. Tekma je bila tesna vse do samega konca. 3. mesto pa so domov odnesli Arašidi, ki so zmagali z 2:0.

Nato je sledil boj za 1. in 2. mesto. Ekipa Top in ekipa Sangria sta na igrišču prikazali trud, voljo in svoje odbojkarske talente. Tudi tokrat je šlo za tesno igro. Prvi niz se je za ekipo Sangria končal  s 25:23, drugi niz pa s 26:24. Ekipa Sangria je tako zmagala z rezultatom 2:0.

Igra je vsekakor bila tudi strastna.

Sledile so nagrade

Po končanih tekmah je sledila še podelitev nagrad, izbrana sta bila tudi najboljši igralec in igralka. Za najboljšo igralko je bila izbrana Lana Radej, naziv najboljšega igralca pa si je prisvojil Dejan Tominc.

Študentje so poleg nagrad in nazivov domov odnesli tudi zadovoljstvo in dobro voljo. Kot je povedala tudi predstavnica Zdrave Zabave, Nika Dobaj, smo lahko opazili, da odbojka postaja vedno bolj popularna. Za študente ta ne predstavlja le športa, temveč tudi zabavo.

Iva KNEZ
Gašper ŠLAJNAR
ikona snemalec Žan SENIČAR

Iva Knez

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button