Šport

Neapelj 2019: Neja Filipič bronasta v troskoku

Neja Filipič, študentka Fakultete za farmacijo, Univerze v Ljubljani je v troskoku osvojila bronasto medaljo. V petem poskusu je skočila 13,73 m in zaostala samo za Ukrajinko Olho Korsun in Portugalko Evelise Tavares Da Veiga.

24-letna študentka Fakultete za farmacijo, Univerze v Ljubljani Neja Filipič je v sredo suvereno opravila s kvalifikacijami in se s četrto daljavo uvrstila v finale discipline troskok. Začela je povprečno, saj je prvi skok meril 13,29 metra. V drugem se je prebila med osem najboljših, ko je skočila 13,42 metra.

Neja Filipič priskočila 21. medaljo na poletnih univerzijadah in skupno 100. medalja za slovenske športnike na največjih tekmovanjih študentskega športa.

Bronasto medaljo si je priskakala v petem poskusu, ko je skočila kar 13,73 metra. Po petih serijah je bila na 2. mestu, a je v zadnji seriji Ukrajinka Korsunova skočila 13,90 metra in osvojila zlato medaljo. Med Korsunovo in Nejo Filipič se je vrinila Evelise Tavares Da Veiga s Portugalske. Skočila je 13,81 m. 

To je po štirih letih nova medalja za slovenski univerzitetni šport na univerzijadah. Zadnjo medaljo je na 28. univerzijadi v Guangjuju v Južni Koreji osvojila lokostrelka Toja Černe.

Kot zadnje nastopile ritmične gimnastičarke

Zelo dobro so na univerzijadi nastopile ritmične gimnastičarke, ki so se zadnji dan v skupinski vaji uvrstile v finale. Sara Kragulj in Tamia Dulce Villca Šeme obe študentki Fakultete za šport, Zala Dornig, študentka Biotehniške fakultete ter Zoja Marija Ivančič in Kaja Purić, obe študentki Zdravstvene Fakultete so se v finalu predstavile z dvema vajama.

Najprej so nastopile v skupinski vaji z žogo, ki so jo izpeljale najbolje in dosegle končno 5. mesto. Predstavile so se še v skupinski vaji s kiji in obroči in dosegle 6. mesto. To je bil za dekleta v tej postavi zadnji skupni nastop, saj se jih bo večina posvetila študiju. V obeh disciplinah skupinskih vaj so prepričljivo slavile Rusinje.

Med posameznicami je nastopala tudi Aja Jerman Bukavec, ki je tekmovala v mnogoboju. Po vajah z vsemi štirimi rekviziti je zasedla končno 21. mesto.

 

 SUSA
 Srečko FERLEŽ
ikona snemalec Slovenska univerzitetna športna zveza SUSA

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button