Šport

S kolesarjenjem okoli Zemlje za preprečevanje samomora

Mednarodna zveza za preprečevanje samomora ob svetovnem dnevu preprečevanja samomora že šesto leto zapored organizira kolesarjenje okrog Zemlje oz. združuje posameznike, ki bodo uresničili cilj prekolesariti 40.075 kilometrov.

UP IAM Slovenski center za raziskovanje samomora, Nacionalni Inštitut za javno zdravjeSlovensko združenje za preprečevanje samomora, Center za psihološko svetovanje Posvet in Nacionalno združenje za kakovost življenja OZARA Slovenija te vabijo, da se pridružiš in sodeluješ v akciji “Prekolesarimo svet” ob svetovnem dnevu preprečevanja samomora, ki poteka pod geslom Skupaj za preprečevanje samomora.

Ni važno kje in kako kolesariš, s prekolesarjenimi kilometri lahko narediš tudi nekaj dobrega.

Mednarodna zveza za preprečevanje samomora skuša tudi letos uresničiti izziv, da bi udeleženci z vsega sveta z združenimi močmi prekolesarili 40.075 kilometrov, kolikor znaša obseg Zemlje.

Namen akcije je razširjati zavedanje, da samomore lahko preprečujemo. Obenem pa želi akcija vzpodbujati tudi druženje in povezovanje med ljudmi.

Slednje izpostavlja tudi geslo Skupaj za preprečevanje samomora, ki poudarja pomen povezovanja, ki je ključnega pomena za preprečevanje samomora, saj le to zahteva prizadevanja mnogih: družine, prijateljev, sodelavcev, skupnosti, zdravstvenih delavcev, verskih voditeljev, politikov in vlade. S skupnimi močmi lahko tako vsi skupaj in vsak od nas prispevamo k zniževanju količnika samomora.

Kako sodelovati?

Izziv: S skupnimi močmi prekolesariti 40.075 kilometrov, kolikor znaša obseg Zemlje.

Termin: V akciji lahko letos sodeluješ kar od 10. avgusta do 10. oktobra, kar je mesec dlje kot prejšnja leta.

Lokacija: Kolesariš lahko kjerkoli (doma, na poti v službo, v naravi, na počitnicah, na organiziranih kolesarskih dogodkih, v fitnesu …), somišljenike pa bodo povezovala socialna omrežja.

Udeleženci: Kolesarske akcije se lahko udeleži kdorkoli. Kolesariš lahko sam, v družbi svojih bližnjih, sodelavcev ali v okviru različnih organizacij.

Cena: Udeležba v kolesarki akciji je brezplačna. Potrebuješ le kolo ali sobno kolo in nekaj dobre volje.

Registracija: Pred samim kolesarjenjem se ni potrebno registrirati. Po končanem kolesarjenju pa izpolni spletni obrazec s podatki in številom prekolesarjenih kilometrov. Obrazec lahko izpolniš po vsakem kolesarjenju sproti (četudi to pomeni, da ga izpolniš večkrat) ali pa prekolesarjene kilometre (v kolikor boš kolesaril večkrat) seštevaš in v obrazec ob koncu akcije vneseš skupno število nabranih kilometrov.

Da bi bila akcija čim bolj prepoznavna, si lahko natisneš uradni znak akcije oziroma etiketo za udeležence. Dostopna je tukaj.

S kolesarjenjem okoli sveta ne boš samo dvigoval zavedanje o preprečevanju samomora ampak boš tudi pomagal okolju.

 

Živ živ
Živ živ

Sorodni članki

Back to top button