Kultura

Tretji (Z)mešani festival prvič na spletu

(Z)mešani festival je projekt, ki je leta 2018 zrasel na zelniku ekipe KUD Coda. Po dveh izvedbah z eksponentno naraščajočo uspešnostjo pred Jazz klubom Satchmo, se program mariborskega podmladka muzičarjev med 17. in 20. junijem seli na novo, še bolj ‘dostopno’ lokacijo! Tretji (Z)mešani festival bo prvič izveden na spletu!

Codovci v deflaciji, podhranjenosti in preziru kulturnih vsebin ostajajo povezani in še bolj glas(be)ni. Martin Počkar, poslovni direktor KUD Coda ob tem dodaja: “Trenutna situacija nam nikakor ne preprečuje, da bi svojo kreativo izrazili drugače, kot smo vajeni.

Med 17. in 20. junijem bodo trikrat dnevno na njihovi Facebook strani objavljene zanimive, zabavne in poučne vsebine v različnih formatih. Skupaj bomo spoznavali osnove igranja različnih inštrumentov, med njimi tudi ukulele. Obzorja bomo širili s skokom tja v daljno Indijo, kjer ritem teče nekoliko drugače. Prisluhnili bomo njihovim vokalnim zasedbam. Iz svojih domov pa se bodo z utrinki ustvarjanja oglasili tudi učenci in mentorji KUD Coda.

Tudi tokrat so k sodelovanju povabili številne prijatelje. Vsebine bodo soustvarjali z Ekologi brez meja, ekipo Music Max in Pekoskopom. Sodelujejo še programom društva Indijanez, s katerim v sklopu festivala organizirajo tudi štiri delavnice v živo, ki bodo potekale v MC Pekarna.

 

 KUD Coda
KUD Coda

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button