Kultura

Roman s predzgodbo Iger lakote bo v ospredje postavil mladega Snowa

V romanu The Ballad of Songbirds and Snakes avtorice Suzanne Collins, v katerem bo predstavljena predzgodba akcijske znanstveno-fantastične drame Igre lakote, bo v ospredju lik mladega Koriolana Snowa. Roman bo izšel v maju, čas dogajanja pa bo postavljen šest desetletij pred začetek pisateljičine trilogije.

Suzanne Collins je trilogijo Igre lakote postavila v temačni postapokaliptični svet države Panem, ki naj bi predstavljal distopično različico Amerike. Po romaneskni trilogiji je bila posneta odmevna filmska franšiza, v kateri je v vlogi glavne junakinje Katnis Everdeen nastopila Jennifer Lawrence.

V novem romanu pisateljice, ki prinaša predzgodbo Iger lakote in se bo imenoval The Ballad of Songbirds and Snakes. V ospredju bo navidezno očarljivi študent Koriolan Snow, ki si je s prevarami utrl pot do predsedniškega mesta.

Na družbenih omrežjih Iger lakote Snowa, sicer brutalnega tirana, opisujejo kot novega junaka. S tem pa se ne strinjajo nekateri oboževalci trilogije. Oboževalci menijo, da je počlovečenje očitno morilskega lika v današnjih časih nepotrebno, drugim pa se zdi koncept zanimiv. V filmih je Snowa v zrelih letih sicer igral Donald Sutherland.

Zgodba romana se bo začela 64 let pred prvim delom trilogije in podrobno opisuje temne čase, ki so privedli do ponesrečenega upora v Panemu. Pisateljica je ob napovedi izida novega romana junija lani dejala, da bo ta “raziskoval stanje narave, kdo smo in kaj je potrebno za preživetje”.

 

 STA
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button