Kulsko

Zaposlitev za dojenčke in malčke? Ja, v domu za starejše na Japonskem

V domu za starejše na jugu Japonske iščejo dojenčke in malčke, ki bi delali družbo njihovim varovancem in jim na obraz pričarali nasmeh. V zameno otrokom nudijo plenice in adaptirano mleko.

Si že slišal za to, da bi bili dojenčki ali pa malčki zaposleni? No, nove sodelavce iščejo v domu za v kraju Kitakyushu na Japonskem. Delavci so lahko stari največ štiri leta, njihovi starši ali skrbniki pa morajo podpisati pogodbo, po kateri lahko pridejo na delo “kadarkoli so razpoloženi za to”. Dojenčki in malčki si lahko privoščijo počitek vselej, kadar so lačni, zaspani ali nerazpoloženi, še piše v pogodbi.

Kot je povedala direktorica doma za starejše Kimie Gondo, imajo več kot 100 oskrbovancev, večinoma starih okoli 80 let, za neobičajno delo pa se je prijavilo že več kot 30 dojenčkov in malčkov. “Že samo pogled na majhne otroke našim varovancem nariše nasmeh na obraz,” je še dejala.

Direktorica je za nenavaden kader dobila idejo po tem, ko je videla kako so se stanovalci razveselili, ko je v službo prihajal njen dojenček. Kmalu so svoje malčke pripeljali še drugi zaposleni, da bi dodatno razvedrili starejše. Odločili so se, da pripravijo letake in vabilo objavijo na družbenih omrežjih. Začelo se je z enim “zaposlenim” v 2021, sedaj pa starejše obiskuje že 32 dojenčkov in malčkov.

Otroci so ves čas lahko s svojimi starši, njihova edina “naloga” pa je, da gredo z varovanci na sprehod v otroškem vozičku.

Varovanci so nad malčki navdušeni in jih pozdravljajo, objemajo ter se pogovarjajo z njimi. “Tako ljubki so. Spominjajo me na čase, ko sem sama imela majhne otroke,” je dejala ena od oskrbovank za lokalno televizijsko postajo.

Tudi vodstvo doma je zadovoljno z novimi sodelavci. Po besedah direktorice so se nekateri malčki z varovanci tako zbližali, da so jim kot vnuki.

STA, CNN
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button