GlasbaKulturaNovice

Plavi Orkestar se bo na koncertne odre vrnil na Festivalu Lent 2024!

Najlepše so zgodbe, pri katerih se konec spremeni v začetek. V času, ko se končuje obnova dravskega nabrežja in Festival Lent poln optimizma ter ustvarjalnih zamisli čaka na vrnitev k reki, se bo spisala še ena takšna. Nostalgično in spektakularno obenem!

Pisalo se je leto 2018, ko se je od lentovske publike, z enim izmed njihovih zadnjih koncertov v Sloveniji, poslovila ena najbolj priljubljenih glasbenih skupin bivše skupne države. Plavi orkestar je s svojimi globalnimi uspešnicami zaznamoval generacije, in ko je skupina kmalu za tem napovedala konec svoje kariere, je to sprožilo pravi mali medijski vihar.

Danes se organizatorji največjega multikulturnega festivala na prostem pri nas nadejajo ponovnega, saj najavljajo: Plavi orkestar se vrača na odre! Po dolgoletnih poskusih številnih promotorjev, da bi po razprodani turneji Everblue, ki je navdušila več kot pol milijona poslušalcev, skupino ponovno pripeljali pred koncertne mikrofone, je to uspelo Festivalu Lent! 

27. junija bodo nastopili na Glavnem odru, kjer bodo občinstvo razvajali s set listo, polno klasik, kot so Suada, Od rodjendana do rodjendana, Bolje biti pijan nego star, Kaja, Sava tiho teče ali Zelene su bile oči te. Hkrati ob tem najavljajo kar nekaj presenečenj in nepričakovanih skladb iz svojega bogatega arzenala uspešnic, obeta pa se tudi premiera: v Mariboru bo prvič zazvenel nov singl, ki najavlja vrnitev skupine – ne le na koncertne odre, temveč tudi na playliste.

»Veselimo se poletne vrnitve na odre. Vedno je vznemirljivo iti v mesta, kjer že dolgo nismo igrali, še posebej na Festival Lent in v Maribor, na katerega imamo lepe spomine in kjer pravzaprav začenjamo svojo »vrnitev v prihodnost«,« je ob tej priložnosti povedal frontman Saša Lošić – Loša.

Obeta se pravi koncertni spektakel

Kot vselej pri Plavem orkestru bosta koncert pospremili tudi vrhunska produkcija in dovršena scenografija. Ne obeta se torej le dolgo pričakovana glasbena vrnitev, temveč koncertni spektakel, ki bo navdušil vse, ki skupino spremljate že desetletja, pa tudi tiste, ki jih boste videli in slišali prvič.

Povedano drugače: obeta se nepozaben koncert – žur v najboljši lentovski maniri, ki se ne bo zapisal le v festivalsko zgodovino, temveč bo spisal tudi novo vznemirljivo zgodbo ene tukajšnjih najuspešnejših glasbenih skupin vseh časov.

Prodaja vstopnic se pričenja v četrtek, 22. februarja, ob 10.00. Do 20. junija bodo na voljo po predprodajni ceni 30 €, od 21. junija pa po ceni 35 €. Na prodaj bodo v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in preko spleta.

Plavi orkestar, Festival Lent
Tako je bilo leta 2018.

Narodni dom Maribor / MM
Narodni dom Maribor, Pigac

Sorodni članki

Back to top button