Delo

Uporabniki Revoluta morajo ob selitvi računa v Litvo to prijaviti Fursu

Zavezanci, ki jim je spletna banka Revolut odprla nov račun v Litvi, morajo tega prijaviti Finančni upravi RS (Furs), za star račun, ki jim ga je banka zaprla v Veliki Britaniji, pa morajo sporočiti datum zaprtja. Revolut, ki ga je konec septembra v Sloveniji uporabljalo 18.517 davčnih zavezancev, se je za selitev odločil zaradi brexita.

Kot so sporočili s Fursa, naj bi uporabnike o zaprtju in odprtju novega računa obvestila spletna banka. Prijavo novega računa in odjavo starega računa pa lahko zavezanci izvedejo sočasno.

Furs podatkov o tujih računih ne pridobiva po uradni dolžnosti iz uradnih registrov in evidenc. Zato jih morajo zavezanci sporočiti sami, in sicer v osmih dneh po odprtju računa oz. po spremembi podatkov računa. Furs je izpostavil, da to najenostavnejše zavezanci uredijo preko eDavkov.

Najenostavnejše je to urediti preko eDavkov. Prijavo tujih računov lahko zavezanec sicer odda tudi po elektronski pošti, osebno ali prek spletne strani

Prijavi je treba priložiti dokument, iz katerega so razvidni podatki o računu, odprtem v tujini (bančna kartica, pogodba o odprtju bančnega računa, posnetek zaslona IBAN računa), da finančni urad lahko preveri pravilnost oziroma točnost podatkov.

Pri vpisu številke računa je potrebno biti pozoren, da se ne vpiše številka bančne kartice pač pa številka računa, so še dodali na Fursu.

 

 STA
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button