ZabavaŽivljenjski slog

S KMŠ-jem in Mileno Pleško smo ugotavljali, kako najti in ohraniti ljubezen

Klub Mariborskih študentov (KMŠ) je v romantično obarvanem tednu organiziral predavanje "Zmenki, spoznavanje in partnerstva". Predavanje je vodila Milena Pleško, voditeljica prve slovenske certificirane matchmaking agencije Aglaia.

V mariborski Pisarni je študentom in drugim zainteresiranim predavala Milena Pleško, ki v Sloveniji vodi matchmaking agencijo Aglaia. Dogodek, imenovan “Zmenki, spoznavanje in partnerstva“, je organiziral KMŠ. Sabina Majerič, vodja projekta, je povedala, da je dogodek organizirala predvsem zato, ker med mladimi skoraj vsa interakcija poteka le še na spletu. Želela je prirediti dogodek, ki bi mladim približal socialne veščine in pristen stik. “Za ljubezen se je treba potruditi” je glavno sporočilo dogodka, ki ga želi prenesti naprej.

Obiskovalci so s vprašanji in vajami bolje spoznali sebe

Predavateljica Milena Pleško je za obiskovalce pripravila tudi delovne liste, ki so jih izpolnjevali po navodilih ter z njimi bolje spoznali sebe in kaj iščejo pri partnerju. Tako KMŠ kot predavateljica sta namreč želela obiskovalce dogodka čim bolj vključiti, da bi domov odnesli čim več praktičnega znanja. Obiskovalci so lahko ob prijavi postavili tudi anonimno vprašanje, na katerega so ob koncu dogodka dobili odgovor.

Na začetku je predavateljica poudarila pomembnost govorice telesa, nato pa je obiskovalce naučila, kako lahko na lep način povedo kritiko. Kasneje se je osredotočila na to, na kakšen način izkazujemo ljubezen. Nekdo to počne z dotikom, drugi s posvečenim časom, tretji z darili. Če ima tvoj partner drugačen način izražanja ljubezni, lahko pomeni, da se počutiš, kot da te nima rad, čeprav svojo ljubezen samo izkazuje na drugačen način.

| Predavateljica je za udeležence pripravila tudi delovne liste.
matchmaking, ljubezen, milena pleško, matchmaking agencija, najti ljubezen, vzdrževati ljubezen, pisarna, nasveti za ljubezen, strokovnjaki za ljubezen, kmš, klub mariborskih študentov, sabina majerič, ljubezen, strah pred zavrnitvijo, zmenek, prvi zmenek, kako se obnašati na prvem zmenku, nasveti za iskanje ljubezni, iskanje ljubezni, iskanje partnerja, zmenki spoznavanje in partnerstva, kako se obnašati na prvem zmenku, seks, partner, matchmakerka, | Milena Pleško je profesionalna matchmakerka.
matchmaking, ljubezen, milena pleško, matchmaking agencija, najti ljubezen, vzdrževati ljubezen, pisarna, nasveti za ljubezen, strokovnjaki za ljubezen, kmš, klub mariborskih študentov, sabina majerič, ljubezen, strah pred zavrnitvijo, zmenek, prvi zmenek, kako se obnašati na prvem zmenku, nasveti za iskanje ljubezni, iskanje ljubezni, iskanje partnerja, zmenki spoznavanje in partnerstva, kako se obnašati na prvem zmenku, seks, partner, matchmakerka, | Ena izmed vaj je bila gledanje v oči za trideset sekund.
matchmaking, ljubezen, milena pleško, matchmaking agencija, najti ljubezen, vzdrževati ljubezen, pisarna, nasveti za ljubezen, strokovnjaki za ljubezen, kmš, klub mariborskih študentov, sabina majerič, ljubezen, strah pred zavrnitvijo, zmenek, prvi zmenek, kako se obnašati na prvem zmenku, nasveti za iskanje ljubezni, iskanje ljubezni, iskanje partnerja, zmenki spoznavanje in partnerstva, kako se obnašati na prvem zmenku, seks, partner, matchmakerka, | Predavateljica je vsakemu udeležencu pomagala z vajami.

  Kako se soočiti s strahom pred zavrnitvijo in kako se obnašati na prvem zmenku?

  Predavateljica se je nato osredotočila na ene izmed najpomembnejših vprašanj, ki jih imajo vsi ljudje na romantičnem področju. Študentom je svetovala, da naj se s strahom zavrnitve in na splošno s strahovi soočijo tako, da se vprašajo, kaj pa, če se zgodi to, česar te je tako strah? Kaj boš izgubil? Bo res tako hudo? Povedala je tudi, da zavrnitev ni slaba, ampak se lahko osebi, ki te zavrne, zahvališ, da je dala prostor v tvojemu življenju za nekaj oziroma nekoga boljšega.

  Proti koncu je profesionalna matchmakerka podala še nasvete, kako se naj fantje in punce obnašajo na prvem zmenku in po njem. Nasveti so med drugim bili, da je nasmeh najboljše oblačilo in da svojih bivših ne kritiziraj vsaj prvih pet zmenkov. Nato je odgovorila še na vsa anonimna vprašanja. Ta so se navezovala na to, kako pripraviti fanta do resne zveze, kako dati punci vedeti, da hočeš več kot prijateljstvo in kaj si predavateljica misli o prijateljih za seks in poligamiji. Zanje je povedala, da so super zadeva, dokler se strinjajo in ustrezajo obema oziroma vsem.

   

  Mojca KUPČIČ
  Mojca KUPČIČ

  Mojca Kupčič

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button