Kultura

Minoriti se poslavljajo

Na Minoritih letos kar 600 ljudi več kot lani

Letni kino Minoriti je zaključil letošnjo sezono. S skupno 3322 gledalci, si je filme na prostem letos ogledalo kar 600 več gledalcev, kot leto prej.

Povprečno je 16 projekcij obiskalo 207 filmskih ljubiteljev na večer, najbolj uspešne pa so bile:

  •  Z ljubeznijo, Vincent: Van Goghova skrivnost z rekordnim obiskom 416;
  • Pokliči me po svojem imenu s 320 obiskovalci;
  •  Moški ne jočejo s 313 obiskovalci.

Zelo so veseli, da so tudi slovenski film – med drugim tudi po zaslugi pogovorov z ustvarjalci/ustvarjalkami – uspešno približali mariborskemu občinstvu, saj so bile poleg slovenske koprodukcije Moški ne jočejo odlično obiskane tudi projekcije filmov Ivan (207) in Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba (305). Skupno so na projekcijah slovenskih filmov našteli 1068 gledalcev, kar je tretjina celotnega obiska.

Program so zaključili z dvema vrhunskima umetniškima dogodkoma: slovensko premiero The Happy Film, ki jo je obiskalo 233 gledalcev, in Potujočim kinom Bridka Bebiča, s katerim so v mesto pripeljali zelo redko priložnost kina v živo, oz. muziciranja v živo ob projekciji filma. Za konec jo je malo zagodlo vreme, zato so filmsko poletje zaključili v dvorani, kar pa nikakor ni vplivalo na kakovost izvedbe zaključnega dogodka, ki je bil hkrati uvod v Festival Borštnikovo srečanje in novo, dolgoročno filmsko-gledališko sodelovanje med Borštnikovim srečanjem, Društvom za razvoj filmske kulture, Fundacijo Sonda in GT22.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGGT 22
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button