Šport

Uefa omejila cene vstopnic za gostujoče navijače

Evropska nogometna zveza (Uefa) je postavila zgornjo mejo za cene vstopnic za gostujoče navijače za ligo prvakov ter evropsko ligo.

“Navijači so duša igre in tisti, ki sledijo svojim ekipam na gostujoče tekme, zato morajo imeti dostop do vstopnic za razumljivo ceno. Upoštevati moramo stroške, ki jih imajo že s samim potovanjem,” je novost pokomentiral predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin.

V želji po dostopnejšemu nogometu za gostujoče navijače, Uefa postavila zgornjo mejo cen vstopnic.

V zadnjih letih so nekateri klubi gostujočim navijačem vstopnice prodali po previsokih cenah. Številni navijači so se zato pričeli pritoževati nad visokimi cenami za vstopnice za tekme v gosteh. V prejšnji sezoni so npr. pri Manchester Unitedu in Liverpoolu privržencem Barcelone za vstopnice zaračunali 119 evrov.

“Z omejitvijo cene želimo zagotoviti, da bodo gostujoči navijači lahko potovali na tekme in bodo del atmosfere na stadionih,” je še povedal Čeferin. Predsednik zveze pa verjame, da so vstopnice, ne glede na to, še vedno predrage.

Najvišja cena bo vnaprej enotna: za ligo prvakov cena za gostujoče navijače ne bo smela preseči 70 evrov, za evropsko ligo pa 45 evrov.

 

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button