PriložnostiZdravje

Sodeluj v raziskavi o branju medijev in zasluži

UP IAM Slovenski center za raziskovanje samomora vabi študente k sodelovanju v raziskavi Družbeni mediji in samomorilno vedenje: študija vpliva objav novinarskih prispevkov o samomoru na komentatorje in bralce.

Raziskava je sestavljena iz dveh delov, spletnega reševanja presejalne baterije vprašalnikov in eksperimentalnega dela, ki zajema prebiranje objav novinarskih prispevkov (na temo smrti zaradi samomora, smrti zaradi prometnih nesreč ali na temo vremenskih pojavov). Pregled objav bo potekal v živo v Kopru in Mariboru. Celoten čas sodelovanja v študiji bo približno 1h.

V zameno za njihov čas bodo vsi, ki bodo vključeni v oba dela študije, dobili priložnsot za nadomestilo v obliki bona v vrednosti 10 evrov za uporabo v prehrambeni trgovini.

Več informacij in vključitev v raziskavo je možnih s klikom na povezavo.  

Vaši odgovori bodo raziskovalcem pomagali bolje razumeti, kako poročanje o samomoru na družbenih omrežjih vpliva na doživljanje in počutje bralcev. Na podlagi spoznanj, ki jih bo dala raziskava, bodo oblikovali smernice odgovornega poročanja o samomoru na družbenih omrežjih.

Odgovorno poročanje o samomoru na družbenih omrežjih lahko preprečuje tveganje za posnemanje vedenjan oziroma spodbujanju k bolj konstruktivnim načinom reševanja stisk.

raziskava

UP IAM Slovenski center za raziskovanje samomora
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button