Kultura

Disney+ bo priredil klasiki Sam doma in Noč v muzeju

Disney bo za svojo novo platformo pretočnih vsebin Disney+, ki bo od novembra predstavljala tekmeca Netflixu, priredila dve kultni filmski franšizi Sam doma in Noč v muzeju.

Disney je franšizi Sam doma in Noč v muzeju pridobil med prevzemom 21st Century Fox. Trije filmi o dečku, ki po nesrečnih naključjih ostane sam doma, so v filmske blagajne po svetu prinesli skoraj 915 milijonov ameriških dolarjev.

Disney je pravice za franšizi dobil med prevzemom studia 21st Century Fox.

Prvi del, z Macaulayjem Culkinom v glavni vlogi, še danes velja za božično klasiko. Culkin je po najavi Disneya tvitnil: “Hej, Disney, pokliči me!”

V trilogiji Noč v muzeju nočnega čuvaja, ki odkrije, da muzejski eksponati ponoči oživijo, igra Ben Stiller. Trilogija je v filmske blagajne prinesla 1,35 milijarde dolarjev.

Generalni direktor korporacije Bob Iger je povedal, da so se pri Disneyju zelo zanimali za Foxove velike naslove, kot so poleg omenjenih dveh filmov tudi Količinski popust ter Dnevnik nabritega mulca. Radi bi jih namreč predstavili novim generacijam preko platforme Disney plus. “Nič nam ne pomeni več kot to, da projekt dobro izpeljemo,” je dodal, čeprav same podrobnosti o projektu še niso znane.

Po zagonu platforme Disney plus 12. novembra v ZDA bodo dostop do nje postopoma širili po svetu, najprej v Evropi. Platforma pretočnih vsebin bo ponudila 300 filmov, med katerimi bodo tudi Vojna zvezd ter Pixarove in Marvelove produkcije.

 

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button