Zabava

Mikyx z ekipo srebrn na svetovnem prvenstvu League of Legends

Svetovno League of Legends prvenstvo se je zaključilo. Prvo mesto je osvojila kitajska ekipa FunPlus Phoenix, saj je v finalu premagala ekipo G2 Esports.

Suvereno do finala

Talentirani posamezniki in spretna ekipna igra sta glavni lastnosti ekipe G2 Esports, katere pomemben del je tudi Slovenec Mikyx. Na Worlds 2019 so dokazali, da se lahko pomerijo z najboljšimi ekipami in jih tudi porazijo.

G2 Esports so samo še utrdili status najuspešnejše evropske ekipe.

G2 Esports so na poti do finala porazili 3 korejske ekipe. Proti ekipi Griffin so osvojili rezultat 1-2, a to jih ni ustavilo in kasneje so z rezultatom 3-1 uspešno premagali Damwon Gaming ter SK Telecom T1.

G2 Esports so se odrezali bolje kot korejske ekipe, razlikovali pa so se tudi od ostalih evropskih ekip: igrali so počasneje in bolj usklajeno. Svojo taktiko in igro so prilagodili vsakemu nasprotniku posebej, zato so bili letos tako uspešni.

Konkurenčni edinole FunPlus Phoenix

V finalnem obračunu so srečali ekipo FunPlus Phoenix, ki jim je bila kos. Proti Kitajcem so izgubili z 0-3, a rezultat ni bil odsev njihove igre.

Igralci pravijo, da je bila atmosfera med drugo in trejo igro še vedno dobra. “Še vedno smo pokali šale in se smejali, čeprav so nas uničevali. Nismo se jih bali ali imeli slabega občutka,” je razložil Jankos.

Mihael “Mikyx” Mehle meni, da je za njimi dobro leto. Raje bi zmagal celotno prvenstvo, a vseeno je zadovoljen. “Osvojili smo vse ostalo,” je dejal. “Trenutno smo potrti, a v nekaj dneh se bomo ozrli na celotno leto in sigurno se bom počutil dobro. Upam, da se naslednje leto vrnemo in osvojimo prvo mesto.”

Tudi po težkem porazu je ekipa G2 stala ponosno. Ekipno so se objeli in čestitali nasprotnikom. G2 Esports niso samo neverjetna ekipa, temveč so tudi prijatelji. Prihodnje leto se bodo vrnili močnejši in pokazali bodo, da Evropa spada na zemljevid najboljših.

 

 Red Bull
Stephanie Lindgren / Red Bull Content Pool

 

Sorodni članki

Back to top button