IzobraževanjePriložnosti

Osnovnošolce nauči uporabe digitalnih tehnologij – postani vodja delavnic Odklop

Na Društvu za zdravje srca in ožilja so v Mariboru jeseni 2021 pričeli z izvajanjem cikla delavnic za osnovnošolce v okviru programa Odklop, ki naslavlja odgovorno in uravnoteženo uporabo zaslonov in digitalnih vsebin. Do danes so izvedli več kot 350 delavnic na različnih osnovnih šolah in pridobili mnogo praktičnih izkušenj s tega področja. Sedaj medse vabijo nove izvajalce delavnic in zanje pripravljajo usposabljanje.

Z delavnicami želijo na tematiko »digitalnega« pri otrocih in mladih pogledati čim bolj celostno, zato nagovarjajo vsebine: razvoj odgovornega vedenja, kritično razmišljanje, digitalno v povezavi s telesom, čustvi in odnosi ter poklici v digitalnem svetu.

Zakaj razpisujejo usposabljanje?

Ker si želimo omenjene tematike še naprej prenašati čim večjemu številu otrok in mladih na področju Maribora in okolice, vabijo v ekipo nove izvajalce delavnic. Željijo oblikovati ekipo 8 do 10 mladih, ki bo v tem (in naslednjem) šolskem letu izvajala delavnice v višjih razredih osnovnih šol.

Kdaj in kje bo potekalo srečanje?

Za uspešen pričetek sodelovanja za nove izvajalce delavnic pripravljajo usposabljanje, ki bo potekalo v četrtek, 19. oktobra 2023, med 15. in 20. uro in v petek, 20. oktobra, med 9. in 15. uro v prostorih MKC Maribor, Ob železnici 16, 2000 Maribor.

Kaj se bo na usposabljanju dogajalo?

Na srečanju se boste spoznali med seboj in s tematiko, prisotne pa bodo tudi izkušene izvajalke, ki bodo podelile dosedanje izkušnje iz delavnic. Glavnina usposabljanja bo namenjena temu, da na praktičen način spoznate vseh 7 delavnic, preko izkustvenih metod dela pa bodo obravnavali tudi tematike skupinske dinamike, vodenja skupin in dela z mladimi. Cilj je, da se izvajalci na čim bolj izkustven način pripravijo na izvajanje delavnic v razredih. Uskladili bodo tudi vaša in svoja pričakovanja ter sklenili dogovore glede sodelovanja.

odklop

Kako bo potekalo sodelovanje?

Udeležba na celotnem usposabljanju je pogoj za sodelovanje na programu Odklop. Usposabljanje je brezplačno, prejeli boste potrebna gradiva, poskrbeljeno bo tudi za tople obroke in prigrizke. Točen urnik in program prejmete ob prijavi.

Del priprav na samostojno izvajanje delavnic na šoli je tudi poglobljena mentorska podpora ob začetku izvajanja delavnic in mentorska srečanja ves čas sodelovanja, o čemer se boste več dogovorili na usposabljanju.

Izvajalci prejmejo plačilo 10 € neto za šolsko uro v času uvajanja in 15€ neto za šolsko uro za vsako samostojno izvedeno delavnico.

Kje se prijaviš?

Prijave na usposabljanje sprejemajo do srede, 18. oktobra, na tej povezavi.

Če bi se rad pridružil ekipi in se usposabljanja res ne moreš udeležiti, označi to v prijavnici in te bodo kontaktirali v primeru, da bodo izvedli še kakšen nadomestni termin usposabljanja.

Usposabljanje bo vodila Tanja Veber, univ. dipl. socialna pedagoginja, mladinska delavka, trenerka v neformalnem izobraževanju z večletnimi izkušnjami dela z mladimi, na področju duševnega zdravja, vodenja različnih skupin in individualnega dela. Njeno strokovno delo obsega tudi vključevanje oseb z migrantskim ozadjem, LGBTQIA+ osebe, dolgotrajno brezposelne, osebe s posebnimi potrebami in druge ranljive skupine. Za svoje večletno prostovoljsko udejstvovanje je na pobudo društva Center za pomoč mladim leta 2016, s strani Mladinskega sveta Slovenije, prejela naziv Prostovoljka leta.

Za vse dodatne informacije je na voljo na 031 257 508 ali tanja.veber@gmail.com. Prijavi se!

Izobraževanje je del programa »ODKLOP – Preventivni program za zdravo uporabo zaslonov«, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije.

Program Odklop / TV
Program Odklop

Sorodni članki

Back to top button