Kulsko

Katere so najlepše kavarne v slovenskih mestih?

Nekateri kavo pijejo zaradi vonja. Drugi jo pijejo iz navade, tretji pa si ne predstavljajo začetka dneva brez nje.

Bliža se pomlad, zato bomo med vikendi vse raje pobegnili od doma in obiskali najrazličnejše kraje po Sloveniji, kjer si bomo nabirali moči za prihajajoče izzive. V kolikor si ljubitelj kave, je tukaj nekaj idej katere kavarne je vredno obiskati na poti po različnih mestih Slovenije.

Piran

Mestna kavarna Piran se nahaja na Tartinijevem trgu in ponuja odlično kavo z razgledom na zaliv. V kavarni poleg prijetnega vzdušja najdeš tudi raznovrstno ponudbo hrane in pijače.

Novo mesto

V kavarni Hotela Center na Glavnem trgu v Novem mestu ti ob kavici postrežejo piškote, ki se še kako priležejo. Po ogledu starega mestnega jedra in vseh lepotah, ki jih ponuja to čudovito mesto na Dolenjskem.

Kranj

Ali si vedel, da je bila stavba Stara pošta v 19. stoletju v lasti družine Mayr, ki se je ukvarjala s pošto, trgovino in gostinstvom? V stavbi so imeli prenočišča in gostišče, ki ga je večkrat obiskal dr. France Prešeren. Danes predstavlja moderno poslovno stavbo s prijetno kavarno in teraso nad strehami Kranja.

Maribor

Mariborskemu lokalu »Luft« pravijo kar pravljica nad mestom, rezerviran pa je za nočne in jutranje ptice, ki si poleg ”žvrgolenja” kozarcev in glasbe, želijo še edinstvenega razgleda.

Celje

V kavarni in slaščičarni hotela Evropa v Celju lahko uživate ob kavici ali skodelici čaja, dan pa si lahko polepšate z njihovimi sladkimi razvadami. Redno organizirajo tudi kavarniške večere, kjer zagotavljajo veliko prijetnih glasbenih ritmov.

Ljubljana

Bankarna Evropa je v Ljubljani pravi hit, ne le zaradi svoje inovativno opremljene notranjosti, čudovitih detajlov in idejne zasnove, ampak zaradi tega, ker je to kavarna združena z banko – bankarna. Če vas zamikajo kava, tortica in sladoled ali pa želite odpreti račun, plačati položnico in se pogovoriti o svojih financah, je Sparkasse Kavarna Evropa pravi naslov za vas.

 

Herman & partnerji
Herman & partnerji

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button