PriložnostiTehnologija

Izboljšaj svoje IKT veščine v programu Huaweia Seeds for the Future

Huawei bo med 6. in 13. novembrom 2023 v Sloveniji že četrto leto zapored organiziral program za mlade talente Seeds for the Future. Glavni cilj je izboljšati digitalne veščine mladih, jih vključiti v sodobno digitalno okolje ter jih navdihniti za IKT področje. K prijavi v brezplačni spletni program vabljeni študenti in študentke iz slovenskih fakultet. Prijave se zaključijo 30. oktobra.

Panoga informacijsko-komunikacijske tehnologije se hitro razvija, vzporedno pa se spreminjajo tudi poslovni modeli in potrebe uporabnikov. Povpraševanje po tehničnih talentih je veliko, saj so nujno potrebni za digitalno preobrazbo družbe in gospodarstva. Vendar pa je v številnih državah opazen velik razkorak med tem, kar se mladi učijo in veščinami, ki so nujno potrebne v resničnem svetu.

Da bi zapolnili vrzel med teorijo in prakso ter med mladimi v Sloveniji spodbudili razvoj tehnoloških talentov, Huawei organizira program Seeds for the Future. V okviru 8-dnevnega spletnega programa želijo navdihniti lokalne talente, izboljšati izmenjavo znanja, spodbujati večje razumevanje in zanimanje za sektor informacijsko-komunikacijske tehnologije ter okrepiti sodelovanje v digitalni skupnosti.

Nedavno je bilo objavljeno Poročilo o digitalnem desetletju 2023 v katerem Evropska komisija Sloveniji priporoča zvišanje ravni osnovnih in naprednih digitalnih spretnosti, krepitev prepoznavanja potreb na trgu dela in dodatne ukrepe na področju izpopolnjevanja in usposabljanja.

Gordana Kisilak, nacionalna koordinatorka programa Seeds for The Future za Slovenijo je poudarila, da mladi za svoj razvoj in napredek potrebujejo ambiciozno okolje, ki jih aktivno vključuje v iskanje inovativnih tehnoloških rešitev. »Za našo digitalno prihodnost je ključnega pomena, da inovativnost in mlade talente spodbujamo sočasno. V okviru programa Seeds for the Future smo vzpostavili dolgoročen sistem prepoznavanja in razvijanja talentov, ki jih tako v Sloveniji kot tudi drugod brez dvoma ne primanjkuje. Letos bomo program v Sloveniji izvedli že četrtič. Pomembno je, da mladim talentom damo priložnost in spodbujamo na poti strokovnega razvoja. Vsi udeleženci, ki uspešno zaključijo program pridobijo certifikat, najboljše iz letošnje generacije pa bomo peljali tudi na študijski izlet na Kitajsko.«

Seeds for the future

Globalni natečaj Tech4Good

Dodatna motivacija za sodelovanje v programu Seeds for The Future je tudi sodelovanje v globalnem natečaju Tech4Good, kjer se pomerijo ekipe iz celega sveta. Slovenska ekipa bo dobila tudi letos priložnost, da razvija svojo idejo v lastnem projektu Tech4Good s pomočjo mentorja. Najboljše tri ekipe na svetu pa se se bodo tudi letos potegovale za zagonska sredstva v višini 100.000 USD.

Prijave za študente in študentke se zaključijo 30. oktobra

Prijava je brezplačna. K prijavi so vabljeni študenti in študentke slovenskih fakultet, ki jih teme programa zanimajo. Za prijavo je potrebno priložiti življenjepis, potrdila o akademskih dosežkih in motivacijsko pismo ali predstavitveni video dolžine 3 minut. 8-dnevni program bo potekal preko spleta v dopoldanskem času med 6. in 13. novembrom 2023 (3-4 ure na dan).

Za več informacij o programu v Sloveniji in pošiljanje prijav se lahko obrnete na huaweislovenia@huawei.com s pripisom Seeds for The Future. Več o programu Seeds for the Future pa je na voljo na uradni spletni strani.

Kaj se boš naučil v programu?

Zgovorna je tudi statistika. Globalni program Seeds for the Future sicer od leta 2008 vključuje več kot 15.000 študentov iz več kot 140 držav in regij. V Sloveniji je bil prvič organiziran leta 2020. Udeleženci pa potrjujejo, da je bila že udeležba v omenjenem programu pomemben mejnik v njihovem razvoju in razmišljanju.

Študenti in študentke se v programu usposabljajo na področjih tehnologije 5G, umetne inteligence, kibernetske varnosti, v okviru programa pa spoznavajo tudi teorije vodenja in kitajsko kulturo. Program vključuje tudi interaktivno delo, obisk spletnega razstavnega prostora in delo v mednarodni skupini. Vsi, ki uspešno zaključijo program pridobijo certifikat, nagrado za udeležbo ter priložnost, da se vključijo v globalni Seeds for the Future klub (alumni), ki jim ponuja nadaljnje vsebine in možnost globalnega mreženja.

Huawei, ki je bil ustanovljen leta 1987, je vodilni svetovni ponudnik informacijske in komunikacijske tehnološke (ICT) infrastrukture ter pametnih naprav. Imamo približno 197 tisoč zaposlenih in delujemo v več kot 170 državah in regijah ter služimo več kot trem milijardam ljudi po vsem svetu.

Huawei
Huawei

Sorodni članki

Back to top button