Šport

Odbojkaši danes nadaljujejo ligo narodov proti Argentincem

Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco danes v Franciji čaka začetek drugega turnirja prvega dela lige narodov. Slovenci se bodo danes v Orleansu najprej pomerili z Argentinci. Selektor Gheorghe Cretu je v primerjavi s prvim turnirjem v Nagoji namesto sprejemalca Roka Bračka s seboj vzel Nika Mujanovića, ki igra na mestu korektorja.

Poleg Mujanovića bodo v osrčju Francije slovenske barve branili še srednji blokerji Danijel Koncilja, Jan Kozamernik, Alen Pajenk in Sašo Štalekar, prosta igralca Jani Kovačič in Urban Toman, podajalca Uroš Planinšič in Gregor Ropret ter sprejemalci Klemen Čebulj, Matej Kök, Rok Možič, Žiga Štern in Tine Urnaut.

Od danes naprej slovenske odbojkarje v zaporednih dneh čakajo obračuni s Kanado (17.00) in Kubo (20.30), po dnevu premora pa jih v soboto čaka še dvoboj z Brazilijo (17.00).

Pred turnirjem v Franciji so Slovenci na Japonskem na uvodnih štirih tekmah zbrali tri zmage. S 3:1 so premagali Srbe in Francoze, brez izgubljenega niza odpravili Irance, premoč pa morali priznati Bolgarom (0:3).

Z izkupičkom devetih točk na lestvici lige narodov trenutno zasedajo četrto mesto. V končnico bo po koncu tretjega turnirja – Slovenijo med 4. in 9. julijem ta čaka v Pasay Cityju na Filipinih – napredovala najboljša osmerica.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button