Glasba

Razstava o pevcu Edu Sheeranu in njegovih začetkih

Mesto na vzhodu Anglije Ipswich gosti razstavo, posvečeno glasbeniku Edu Sheeranu. Na razstavi z naslovom Made in Suffolk so na ogled njegove fotografije, predmeti in dokumenti.

V Ipswichu, v bližini kraja Framlingham v okrožju Suffolk, kjer se je rodil Ed Sheeran. So odprli razstavo o popularnem pevcu. Na razstavi Made in Suffolk je med drugim razstavljeno pismo iz glasbene akademije, iz katere se je Ed zaradi posvečanja glasbeni karieri izpisal.

Na razstavi je predstavljeno glasbenikovo zasebno in javno življenje.

Eden najbogatejših britanskih mladih glasbenikov, ki je samo s skladbo Shape of You zaslužil 175 milijonov evrov, je glasbeno pot začel v svojem kraju z nastopi pred 30 ljudmi. Po 14 letih se lahko pohvali z dvoletno mednarodno turnejo in koncerti, ki jih je obiskalo skoraj devet milijonov oboževalcev.

Razstava razkriva Sheeranovo odločenost, da se bo uveljavil v glasbenem poslu, hkrati pa tudi izjemno podporo njegovih staršev. Tam je na ogled tudi kratek film, ki spremlja življenjsko pot rdečelasega mladeniča z okroglim obrazom in stalnim nasmeškom na ustnicah.

Postavitev predstavlja glasbenikovo zvezdniško plat prek fotografij Marka Surridgea, predstavlja pa tudi njegovo zasebno življenje. Sheeran je štirikratni dobitnik grammyja. Zaslovel pa je že s prvim albumom + leta 2011 in uspešnicami, kot so Don’t, Thinking Out Loud in Castle On The Hill. V pesmih je izrazil svojo ljubezen do rojstnega kraja.

Razstavljenih je tudi nekaj Sheeranovih risb, vključno z avtoportretom. Na ogled pa so tudi njegovi portreti, ki jih je ustvaril priznani slikar Colin Davidson, ki je med drugim portretiral kraljico Elizabeto II. Razstavljeni sta še glasbenikovi kitari in lutka iz videa Sing.

Razstava, ki je na ogled brezplačno, bo odprta do pomladi 2020.

 

 STA
 Pixabay

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button