Zdravje

Odprli nov Urgentni center Splošne bolnišnice Ptuj

V prisotnosti ministrice za zdravje dr. Valentine Prevolnik Rupel, vodilnih iz politike, zdravstva in gospodarstva, so včeraj popoldne slavnostno odprli novi Urgentni center Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj, kar pomeni pomemben mejnik za zdravstveno oskrbo na Ptuju in v širši regiji.

S slavnostno otvoritvijo so včeraj uradno odprli vrata novega Urgentnega centra Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj. Dogodka se je udeležila ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel, skupaj z okoliški županjami in župani, direktorico NLZOH, direktorji bolnišnic ter drugimi predstavniki gospodarstva in javnih ustanov. Dogodek ne označuje le odprtja vrhunsko opremljenega centra, ampak tudi utrjuje temelje zdravstvene prihodnosti za celotno regijo, zagotavljajoč boljšo dostopnost in kakovost nujne medicinske pomoči.

Ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel je poudarila: »Ministrstvo za zdravje je za izgradnjo urgentnega centa namenilo več kot 5 milijonov evrov. Na tem območju prebiva več kot 80.000 prebivalcev, od tega jih več kot 35.000 letno poišče pomoč. Z urgentnim centrom smo omogočili sodobne pogoje za izvajanje službe nujne medicinske pomoči, vključno z združitvijo primarne in bolnišnične urgentne službe na enem mestu.«

V svojem nagovoru je v. d. direktorja Splošne bolnišnice Ptuj, Aleksander Voda, poudaril, kaj vse Urgentni center pomeni za Ptuj in širšo regijo, kot tudi zagotavljanje hitre in kakovostne medicinske oskrbe. “Zbrali smo se, ker razumemo in se zavedamo, kako pomembna je ta pridobitev za mesto Ptuj in regijo kot celoto. Ponosen sem na vse, ki ste na kakršen koli način pripomogli k realizaciji tega projekta. Ponosen sem, da lahko danes stojim tukaj pred vami in rečem, da nam je skupaj uspelo.” Omenil je tudi dolgoletno zgodovino zavezanosti zdravstveni oskrbi na tem območju in izpostavil kronologijo projekta, ki sega v leto 2011, ter vložena prizadevanja vseh vpletenih, da bi izgradnja Urgentnega centra postala realnost.

urgentni center, splošna bolnišnica ptuj
Ministrica za zdravje, dr. Valentina Prevolnik Rupel in v. d. direktorja, Aleksander Voda (Foto: Črtomir Groznik)

Nov Urgentni center Splošne bolnišnice Ptuj pomeni svetlejšo prihodnost zdravstvenega varstva v Podravski regiji, s čimerbo zagotovljena višja kakovost življenja za vse prebivalce regije.

SBP
Črtomir Groznik

Sorodni članki

Back to top button