GlasbaKulsko

Oglas za podjetje, ki popravlja stekla ali novi album The Rolling Stones?

Legendarna skupina The Rolling Stones je svoj novi album napovedala v lokalnem britanskem časopisu Hackney Gazette, in sicer v obliki oglasa namišljenega podjetja, ki popravlja stekla. V oglasu je več referenc na njihove skladbe, po pisanju britanskega BBC pa naj bi bil razkrit tudi naslov albuma Hackney Diamonds, skrit za imenom podjetja.

V oglasu obljubljajo zadovoljstvo strank, kar je aluzija na njihovo uspešnico (I Can’t Get No) Satisfaction. “Ko boste rekli ‘gimme shelter’ (naslov skladbe The Rolling Stones iz leta 1969, ki v prevodu pomeni prošnjo za zavetje), bomo popravili vaša razbita okna,” še obljublja oglas.

V reklamnem zapisu naj bi bilo po pisanju BBC še več drugih namigov, med drugim naj bi bilo podjetje, ki ponuja storitve popravljanja stekel, ustanovljeno leta 1962, istega leta kot skupina, uporabljena pisava pa naj bi spominjala na zapis na albumu Some Girls iz leta 1978.

Urednik pri časopisu Simon Murfitt je za BBC povedal, da je za reklamni trik izvedel šele, ko so ga o tem obvestili bralci ter mu pisali in prosili za izvode. Povedal je, da je vedel le, da oglašuje Universal Music, ni pa bil seznanjen z vsebino oglasa.

Skupina sicer še ni uradno potrdila najave svojega 31. studijskega albuma, ki naj bi sodeč po oglasu izšel septembra.

Morebiten novi album The Rolling Stones bo nasledil prejšnjega iz leta 2016 Blue and Lonesome, obenem pa bo tudi prvi album z izvirnim materialom po albumu A Bigger Bang iz leta 2005. To bo tudi prvi album, ki bo izšel po smrti bobnarja Charlieja Wattsa, ki je umrl predlani, še piše BBC.

STA
Wikimedia Commons

Sorodni članki

Back to top button