Šport

Košarkarice do 18 let so postale evropske prvakinje B divizije

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca do 18 let je včeraj v finalu evropskega prvenstva B divizije premagala Portugalsko z 59:44.

Suverena predstava košarkaric skozi celotno prvenstvo

Košarkarice do 18 let so osvojile evropsko prvenstvo B divizije in se uvrstile v divizijo A. Zaigrale so proti Portugalkam in prikazale izjemno igro, saj so vodile vso tekmo. Pod vodstvom selektroja Ernesta Novaka so si po odlični igri skozi celotno prvenstvo zaslužile naslov prvakinj.

Do finala so se prebile preko Slovaške, ki so jo suvereno premagale z 82:48. Portugalska je na poti do finala premagala evropsko košarkarsko velesilo Srbijo. Na prvenstvu so s tesno zmago v četrtfinalu nadigrale še Hrvaško, v skupinskem delu pa so košarkarice zmagale proti Ukrajini, Bolgariji in Estoniji.

Fantje so si priigrali 4. mesto

Slovenska moška košarkarska reprezentanca do 18 let pa je včeraj v turškem Izmirju evropsko prvenstvo končala na četrtem mestu. V tekmi za bron je izgubila proti Srbiji s 67:70.

Odločitev o zmagovalcu v malem finalu je padla šele v zadnji četrtini. Slabe tri minute pred koncem so si srbski košarkaši priigrali deset točk prednosti (57:67), a so jih bojeviti Slovenci ujeli. Ob zaostanku 67:70 šest sekund do konca se je slovenska izbrana vrsta podala v zadnji napad, a je žoga ob metu za tri točke končala na obroču.

V sobotnem polfinalu je Slovenija proti gostiteljem Turkom izgubila s 64:79. Kljub porazu so si košarkaši priigrali nastop na svetovnem prvenstvu do 19 let, ki bo prihodnje leto potekalo na Madžarskem.

STA
Unsplash

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button