FotoŠport

Dooplek Jam vol.2: Božič in Sužnikova najboljša v wakeboardingu

V soboto, 28. septembra 2019, se je v Wake parku Dooplek odvijalo državno univerzitetno prvenstvo v wakeboardingu. Med študenti sta se najbolje odrezala Florjan Božič in Karmina Sužnik. V absolutni konkurenci je bila Karmina Sužnik na 2. mestu.

Na progi v Wake park Dooplek so najprej potekale kvalifikacije v vseh kategorijah. Med študenti so nastopili Florjan Božič (FŠ UL), Jona Furlan (BF UL), Andraž Melacher (ŠC LJ VSŠ) in Klemen Kvartuh (FŠ UL). Med ženskami pa se je edina predstavila študentka Karmina Sužnik (EPF UM).

Študentsko tekmovanje je del drugega Dooplek Jam, kjer so tekmovali tudi v kategorijah masters in junior.

Pri ženskah smo videli t.i. JAM, kjer so na krožno progi za wakeboarding v Dupleku tekmovale vse ženske hkrati. Karmina Sužnik, ki je bil najboljša v študentski kategoriji je bila v absolutni kategoriji na 2. mestu.

Sužnikova wakeboardnig trenira šele dobro leto. Povedala je, da je bila pred startom nekoliko nervozna, vendar ji je na vodi uspelo prikazati vse, kar si je zamislila. Z zmago na DUP v wakeboardingu si je pridobila možnost nastopili na svetovnem univerzitetnem prvenstvu v tem športu.

Pri moških so se za naslov najboljšega med študenti na koncu pomerili štirje finalisti. Tudi v drugo je bil po mnenju sodnikov najboljši Florjan Božič, ki si je skupaj z drugo uvrščenim Klemnom Kvartuhom (oba študenta FŠ UL) priborila možnost nastopa na svetovnem univerzitetnem prvenstvu v wakeboardingu v Dnipru v Ukrajini leta 2020.

Tudi Florjan Božič je bil po koncu tekmovanja zadovoljen z nastopom in s prepoznavnostjo športa v Sloveniji. Sam se z wakeboardingom ukvarja že kar nekaj let.

Končni vrstni red, moški:
1. Florjan Božič (Fakulteta za šport, UL)
2. Klemen Kvartuh (Fakulteta za šport, UL)
3. Jona Furlan (Biotehniška fakulteta, UL)

Ženske:
1. Karmina Sužnik (Ekonomsko – poslovna fakulteta, UM)

 

 SUSA
Patrik KOCIPER

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button