Šport

Klemenčeva in Obreza državna univerzitetna prvaka v triatlonu

V soboto, 25. 5. 2019, je bilo na MNZ plaži na Debelem Rtiču, v sklopu prireditve Športni svet, državno univerzitetno prvenstvo (DUP) v triatlonu. Udeleženci so tekmovali v disciplini sprint (750 m plavanja, 18 km kolesarjenja in 5 km teka).

Pri ženskah je bila najhitrejša Maruša Klemenc, študentka Medicinske fakultete, Univerze v Ljubljani, pri moških pa je zmagal Domen Obreza, študent Fakultete za varnostne vede, Univerze v Mariboru.

Maruša Klemenc si je lepo prednost v svoji kategoriji priplavala že v prvi disciplini, ko je bila od nasprotnice hitrejša za dobre 4 minute. Tudi na kolesu je vozila konstantno in za 18-kilometrsko progo porabila dobre pol ure. V teku je zanesljivo zadržala prednost in v cilj pritekla s skupnim časom ene ure 4 minut in 14 sekund. Na drugo mesto se je uvrstila Ana Šuman, študentka Medicinske fakultete, Univerze v Mariboru, ki je za zmagovalko zaostala 14 minut in 36 sekund.

Po tekmi je zmagovalka povedala: “S tekmo sem zadovoljna, saj sem v svoji kategoriji prišla prva v cilj. Sicer sem imel pri plavanju nekaj težav s tokom, ki me je odnesel stran od boje in sem izgubila nekaj metrov. Ker je bila voda precej mrzla smo plavali v neoprenskih oblekah, kar je posledično pomenilo, da smo imeli pri prvi menjavi nekaj več težav.”

Zanimanje za triatlon vse večje

V Sloveniji se v zadnjih letih povečuje zanimanje za triatlon. To pa občutijo tudi tekmovalci, ki so v tem športu že dlje časa. “Mislim, da se interes za triatlon pri nas povečuje, saj dobim kar precej vprašanja od ljudi, ki še nekaj let nazaj niso vedeli kaj je triatlon. Zanima jih, kako se lahko vpišejo v klub, na kakšen način trenirati in podobno,” je ugotovila Klemenčeva, zmagovalka v ženski univerzitetni kategoriji.

Pri študentih smo spremljali klubski obračun za zmago, saj so vsi tekmovalci prihajali iz TK Trisport Kamnik. Pri plavanju je bil najuspešnejši Domen Obreza, ki je zasledovalce v svoji kategoriji za sabo pustil za slabih 40 sekund. Na kolesu ni bil najhitrejši, a je klub temu v menjalni prostor za drugo menjavo prišel prvi. V teku je bil Obreza znova najhitrejši in je v cilj pritekel s končnim rezultatom 59:19. Tako je bil edini, ki je progo zmogel v manj kot uri. Na drugo mesto se je uvrstil Žiga Podbevšek, študent Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, Univerze v Ljubljani, na najnižjo stopničko pa je stopil njegov kolega na fakulteti Jan Lipovšek.

“S končnim rezultatom sem zadovoljen, a zavedam se, da bi lahko bilo še boljše. Nekaj malega težav sem imel pri prvi menjavi, saj se mi je plavalna obleka zataknila za kolo in se nisem mogel takoj rešiti. Glede celotnega tekmovanja mislim, da so se organizatorji potrudil in posledično tekmovalci nismo imeli težav na trasi,” je zaključil zmagovalec v študentski kategoriji Domen Obreza.

Končni vrstni red:

ženske:

1. Maruša Klemenc (UL, Medicinska fakulteta)
2. Ana Šumah (UM, Medicinska fakulteta)

moški:

1. Domen Obreza (UM, Fakulteta za varnostne vede)
2. Žiga Podbevšek (UL, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo)
3. Jan Lipovšek (UL, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo)
4. Jaka Gerič (UM, Fakulteta za strojništvo)

 

Rezultate vseh kategorij najdete na timingljubljana.si.

 

SUSA
 SUSA, Tadej NOVAK

Uredništvo DOSTOP.si

Administrator portala DOSTOP.si.

Sorodni članki

Back to top button