Šport

Miami Heat premagali Los Angeles Lakers s 115:104

Miami v tretji tekmi finala končnice NBA proti Los Angelesu dokazal, da še ni za odpis.

Košarkarji Miami Heat so v tretji tekmi finala končnice lige NBA premagali Los Angeles Lakers in zmanjšali zaostanek za nasprotnikom na 1:2. Slovenski košarkar Goran Dragić zaradi poškodbe stopala tudi tokrat ni nastopil za Miami, ki je tokrat vodil od začetka tekme do konca.

Najbolj zaslužen za zmago vročice je bil Jimmy Butler. Ta je v 44 minutah igre dosegel kar 40 točk ter deset skokov in 13 podaj. Butler je igralce nasprotne ekipe spravljal ob pamet s prodori pod koš in izzivanjem osebnih napak. Pri slednjem so mu Jezerniki ustregli, nakar je zanesljivo polnil koš.

Poleg tega je imel 70-odstotni met iz igre. Edino kar je prepustil soigralcem so bile trojke. Duncan Robinson jih je v desetih poskusih zadel tri. Boljši pa je bil Kelly Olynyk, ki je iz petih poskusov prav tako zadel trikrat.

Miami je prvo četrtino dobil s 26:23, drugo z 32:31, tretjo s 27:26 I zadnjo s 30:24. Los Angelesu se je uspelo skozi tekmo le približevati. Miami pa zmage brez Dragića in prav tako poškodovanega Bama Adebayja, ni izpustil iz rok.

Pri Los Angelesu je bil najboljši strelec LeBron James, ki je dosegel 25 točk. Vendar pa mu igra tokrat ni šla tako od rok, kot v prvih dveh tekmah in je naredil precej napak. Naslednja, 4. tekma finala NBA, bo v torek zvečer po krajevnem oziroma v sredo zjutraj ob 3. uri po srednjeevropskem času.

 

 STA
Pixabay
ikona snemalec 2020 NBA Finals

Sorodni članki

Back to top button