Kultura

Fear The Walking Dead: Bo izvor smrtonosnega zombi virusa ostal skrivnost?

Se še spomnite začetkov serije Fear The Walking Dead? Časa, ko so bili priljubljeni junaki vsaj pet let mlajši in popolnoma nepripravljeni na zombijsko apokalipso, v kateri so se znašli?

Vsi ljubitelji serije in tudi vsi, ki še nikoli niste pogledali nobene epizode, vabljeni k ogledu poletnega maratona vseh preteklih sezon, ki ga na kanalu AMC predvajajo vsak ponedeljek.

Popotovanje od severa do juga

V petih sezonah serije smo bili priča številnim napetim trenutkom, zanimivim preobratom in spremembam lokacije. Danes si kar težko predstavljamo, da se je apokalipsa začela že v Los Angelesu. Celotno dogajanje prve sezone je postavljeno v mesto angelov. Glavnina snemanja pa je potekala Vancouvru, ki je znan kot svetovna prestolnica TV-serij. Kljub temu je snemalna ekipa že po eni sezoni hladno kanadsko podnebje zamenjala za vroča mehiška tla. Tam so posneli drugo in tretjo sezono. V zadnjih dveh sezonah so se po dolgem času vrnili v domovino, natančneje na ameriški Divji zahod. Zombiji so zavzeli Teksas.

Skrivnostni zombi virus

Če smo morda upali, da bomo v seriji Fear The Walking Dead izvedeli skrivnost, ki nas muči že od gledanja sestrske serije The Walking Dead, smo se hudo motili. Ustvarjalci serije nam še zmeraj nočejo izdati, od kod izvira skrivnostni virus. Avtor stripov, ki so bili podlaga za serijo in obenem tudi eden izmed glavnih scenaristov serije, Robert Kirkman, je prepričan, da mora tako tudi ostati.

“Če bi v spin-off serije The Walking Dead, postavili skupino raziskovalcev, ki bi odkrivali zdravilo za virus in iskali vzroke za njegov pojav, bi me to na smrt dolgočasilo.”

Vse kaže, da vzroka ne bomo poznali vsaj toliko časa, dokler se ne pojavi še kakšna serija ali film na to temo.

Dva vzporedna svetova

Serija Fear The Walking Dead pa odgovori na številna druga vprašanja, ki jih je njena predhodnica pustila odprta. Kaj se je dogajalo, ko je bil Rick iz serije The Walking Dead v komi? Junaki serije Fear The Walking Dead so bili priča izbruhu smrtonosnega virusa. Ta je njihovo življenje čez noč postavil na glavo. Kako že pet sezon poteka njihov boj za obstanek v svetu, ki mu vladajo zombiji, in kako živijo danes, lahko spremljate vsak ponedeljek na kanalu AMC.

 

 LŽ / IPPR
 AMC TV
ikona snemalec Screen Rant, Screen Junkies

Sorodni članki

Back to top button