Šport

Nočni tek po stopnicah na Kalvarijo ima 10 let

Tradicionalni tek po 454 stopnicah, kolikor jih vodi na Kalvarijo, bo Univerzitetna športna zveza Maribor (bolj prepoznana pod geslom Zdrava zabava) ta petek, 4. oktobra, organizirala že desetič.

Tekmovalni časi niso v ospredju

Otroci se po stopnicah podajo z veliko entuziazma.

Gre za brezplačen dogodek, prireditev pa je primerna za vse rekreativce, saj je v ospredju slogan “Vsak je zmagovalec”, kar vsekakor velja. “Sicer bomo merili čase in nagradili najboljše, vendar gre predvsem za promocijo zdravega načina življenja skozi brezplačne športne dogodke, namenjene vsem generacijam,” je povedal Klemen Tasič, vodja projektov pri Zdravi zabavi.

Vsak v svojem tempu

Kot ostali dogodki v organizaciji Zdrave zabave, je tudi Nočni tek po stopnicah na Kalvarijo namenjen predvsem – druženju.

Kalvarija je hrib na severni strani mesta in stopnice predstavljajo dober vadbeni poligon mnogim rekreativcem in profesionalcem. Sicer veljajo za »peklenske«, ampak važno je sodelovati in ne zmagati, zato ujemi lasten tempo. Najboljše čase namreč dosegajo vrhunski športniki, Kranjčan Matjaž Mikloša ima že 4 zmage na dogodku, njegov rekord pa je neverjetnih 1:44. Na tronu tako ostaja že kar nekaj let zapored.

Tek bo potekal v petek, 4. oktobra ob 17. uri, ko ko se bo pričelo zbiranje prijav. Predhodne prijave namreč niso mogoče in se bodo zbirale kar pred samim startom teka. Startnine ni, tekači pa se bodo na stopnice podali z nekaj sekundnim časovnim razmikom. Vsak sodelujoči prejme darilo organizatorja in seveda medaljo na cilju.

Kategorije teka so naslednje:

Mini Kalvarček – otroci do 7. let, do prvega platoja (dečki in deklice)
Kalvarček – otroci med 7. do 11. letom, do prvega platoja (dečki in deklice)
Senior Kalvarček – mladina med 11. do 15. letom, na vrh Kalvarije
Ženska kategorija – odrasli, na vrh Kalvarije
Moška kategorija – odrasli, na vrh Kalvarije

Start otroških tekov bo ob 19.00 uri, vsi ostali se bodo na »štenge« podali uro kasneje. Dogajanje pod stopnicami bo kot zmeraj pestro, organizatorji pa pripravljajo tudi presenečenje za najmlajše.

 

 Maja TASIČ / ZZ 
 Marko PIGAC

Sorodni članki

Back to top button