Šport

V Maribor se vrača mali maraton ali Run4Motion tek

V Maribor se 29. maja 2022 ponovno vrača mali maraton. Dobrodelna tekaška prireditev Porsche Maribor Run4Motion bo po dveh letih premora zaradi znanih vzrokov v mesto ob Dravi vrnila tek na 21 kilometrov, ob tem pa tudi teke na 13 kilometrov, 5 kilometrov, teke za otroke ter novost, tek z kužki – canicross. Tudi letos ima prireditev dobrodelno noto, saj bodo organizatorji 3€ vsake vplačane startnine namenili Društvu za zaščito živali Maribor.

Vračajo se 21, 12 in 5 kilometrski teki

Zdrava zabava in Porsche Maribor pomladno tekaško prireditev Run4Motion po dveh letih premora ponovno vračata v štajersko prestolnico. Tekačem je na voljo več različnih tras in tekov: polmaraton Zavarovalnice Sava 21 kilometrov, najdaljša desetka (13 kilometrov) – tek Nove KBM, ter 5-kilometrski Večerov tek. Poleg tega pripravljajo tudi krajše trase za otroke ter tek s kužki – canicross. Za zadnji dve trasi tudi ni prijavnine.

Dogodek bo v nedeljo, 29. maja 2022 s startom in ciljem na Ptujski cesti ob Porsche Ptujska. S trasami bodo organizatorji povezali večino predelov mesta s poudarkom na razvoju zelene mobilnosti.

run4motion, tek
run4motion, tek

  »Veseli smo, da lahko prireditev končno ponovno pripravimo množično v živo. Lanski virtualni tek je bil sicer izjemno uspešen, a nič ne more nadomestiti športnega duha, ko te po trasi ponese množica. Porsche Maribor z organizacijo prvovrstne tekaške prireditve v Mariboru povezuje humanitarnost z mobilnostjo. Vabim vas, da skupaj tečemo. Zase in za tiste, ki jim bodo pomagali,« pove Boštjan Pepevnik, direktor Porsche Maribor.

  Univerzitetna športna zveza Maribo je s svojo blagovno znamko Zdrava Zabava uveljavljen ponudnik športa in rekreacije v Mariboru. V več kot dvajsetih letih delovanja se je razvila v prepoznavno športno organizacijo s profesionalno ekipo, razvito infrastrukturo in visokimi standardi izpeljave športnih in rekreativnih prireditev. Mariborčanom in širši okolici so prireditve Zdrave Zabave že dobro poznane, vsem je pa skupno to, da so drugačne in namenjene promociji zdravega načina preživljanja prostega časa. Najbolj prepoznavni sta Zzrolano mesto in Nočni tek po stopnicah na kalavarijo, ki vsako leto aktivirata več ljudi. Ideja, mestu povrniti tekaško prireditev na najvišjem nivoju, je dozorela v partnerstvu s podjetjem Porsche Maribor.

  Brez startnine otroški teki in teki s kužki

  Dogodek bo potekal pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Maribor gospoda Aleksandra Saše Arsenoviča, dogodek pa so kot ambasadorji podprli številni Mariborčani – Helena Javornik, najuspešnejša slovenska tekačica vseh časov, olimpijka Daneja Grandovec, za katero bo to prvi uradni tek po olimpijskih igrah v Riu, ultramaratonec Robert Kereži, mlada perspektivna tekačica Špela Gonza ter veliko drugih slovenskih športnikov, ki bodo skupaj z vami pretekli Maribor.

  run4motion, tek

  Trasa 21 kilometrskega teka bo sicer povezala obe poslovalnici Porsche Maribor – Porsche Ptujska in Porsche Šentiljska. Trasa polmaratona Zavarovalnice Sava je prejela certifikat AIMS (mednarodne zveze za maratone in cestne teke) ter IAAF (Mednarodne atletske zveze), s čimer se ne ponaša prav veliko slovenskih tekov. Izjemno zanimivo je, da je trasa med drugim speljana skozi upravno stavbo banke Nova KBM.

  Otroški teki so razdeljeni na dve dolžini – 250m, po kateri bodo tekli tudi udeleženci canicross teka ter 750m. Ti teki so brez startnine. Organizatorji obljubljajo malce drugačen dogodek, kot smo pri Zdravi zabavi že vajeni ter dan, poln zabave in športa v dober namen. Dogodek se bo začel ob 8.30 uri s startom otroških tekov in teka s kužki. Posebnost tega teka je tudi, da bodo večino nagrad (najem Volkswagen ID.3 ter veliko ostalih) izžrebali med vsemi udeleženci, torej ima prav vsak enako možnost priti do nagrade.

  Prijave zbirajo do 25. maja

  Na tek Run4Motion se je možno prijaviti do 25. maja preko uradne spletne strani dogodka www.run4motion.com. Prijave bodo sicer možne tudi na dan prireditve.

  Projekt so podprla mnoga podjetja (Zavarovalnica Sava, Nova KBM, Dravske elektrarne, Premium pet in drugi) ter seveda Mestna občina Maribor.

  MT / Zdrava Zabava
  Arhiv Zdrave Zabave

  Sorodni članki

  Back to top button