Šport

Neverjetna zmaga Ilke Štuhec na finalnem smuku sezone

Ilka Štuhec je z izjemno vožnjo na finalu sezone v Andori stopila na najvišjo stopničko. Premagala je najboljšo smukačico te sezone italijanko Sofio Goggia in tretjo švicarko Laro Gut Behrami.

Alpski smučarji se ta teden mudijo v Soldeu v Andori, ki bo finale sezone gostil drugič. Začelo se je z današnjim moškim smukom, na katerem je zmagal Vincent Kriechmayr pred Romedom Baumannom in Andreasom Sanderjem. Ob 11:30 uri pa se je začel še smuk za ženske, na katerem je smelo nastopiti najboljših 25 smučark v smuku, vse smučarke, ki so v sezoni skupaj zbrale več kot 500 točk, in mladinska svetovna prvakinja.

Ilka Štuhec se je na progo pognala kot 11. po vrsti in zgornji del proge začela nekoliko previdneje. Nadaljevala je agresivno in brez napake, na predzadnjem merjenju vmesnega časa je vodila že za 28 stotink prednosti. Do konca je samo še pospeševala in cilj prevozila s kar 81 stotinkami prednosti pred takrat vodilno Laro Gut Behrami.

Največjo grožnjo je Ilki predstavljala le še najboljša smukačica te zime, italijanka Sofia Goggia. Vendar tudi Goggia ni zmogla izboljšati fantastične vožnje Ilke Štuhec in je za njo na koncu zaostala kar 51 stotink sekunde!

Za Ilko Štuhec je to 2. zmaga v tej sezoni po tisti v Cortini d’Ampezzo in skupno 11. zmaga v svetovnem pokalu v njeni karieri. Smukaški kristalni globus je to sezono romal v roke Sofii Goggia, Ilka Štuhec pa je za njo zaostala za 209 točk.

RtvSlo / uredništvo DOSTOP.si
Facebook Ilka Štuhec

Sorodni članki

Back to top button