Zdravje

Nauči se pravilno meditirati s skupino Mladi zen

Skupina Mladi zen je nova oblika širjenja meditacijskega znanja, namenjena mladim med 18. in 30. letom starosti, ki jih zanima poglobljeno ukvarjanje z meditacijo in duhovnim samospoznavanjem. Duhovna šola Vilija Ravnjaka z malde pripravlja seminar in vadbeno prakso.

Sodelovanje v skupini je sestavljeno iz začetne in nadaljevalne stopnje. Začetna stopnja je pripravljalna in zajema seminar zenovske meditacije za začetnike, nadaljevalna stopnja pa pomeni redno skupinsko meditacijsko vadbo in duhovna druženja. Začetni seminar je praviloma organiziran enkrat na leto (v jeseni).

Skupina Mladi zen deluje v hibridni obliki: meditacije, predavanja in skupinska srečanja potekajo enkrat mesečno v živo, enkrat tedensko pa v obliki delno vodenih meditacij na daljavo oz. prek spleta. (Samo na daljavo v skupini ni mogoče sodelovati, vsaj občasno morate biti fizično prisotni.) Člani/članice skupine se lahko udeležujejo tudi večdnevnih meditacijskih umikov v tišino (ritritov), ki jih organizira Duhovna šola, ali sodelujejo pri meditacijski vadbi in predavanjih v zendu Duhovne šole.

Skupina Mladi zen je prilagojena potrebam in načinu življenja mladih. Njen namen je, da jim nudi skupinsko meditacijsko oporo in duhovno podporo za soočanje s problemi vsakdanjega življenja.

Začetni seminar se bo začel v soboto, 21. oktobra 2023 med 15:30 in 18. uro v Mariboru. Vabljeni so vsi maldi med 18. in 30. letom, ki si želijo najti globlji stik s seboj skozi meditacijo.

Več informacij o ceni, načinu izvedbe in vsebini lahko najdeš na tej povezavi. 

Zen Meditacija
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button