Kultura

Film Košarkar naj bo 2 je prejel tretjo zlato rolo

Ekipa filma Košarkar naj bo 2 je v kinu Maribox prejela tretjo zlato rolo za preseženih 75.000 gledalcev. Nagrado Kolosej slovenskim filmom podeljuje v sodelovanju z Zvezo društev slovenskih filmskih ustvarjalcev za vsakih doseženih 25.000 gledalcev.

Tretja zlata rola uvršča film med najbolj gledane slovenske filme vseh časov. Nagrado je prevzel režiser Boris Bezić, ki se zaveda, da v Sloveniji ni veliko mest s toliko prebivalci kot je imel film gledalcev. Pisatelj in scenarist filma Primož Suhodolčan pa je dodal: “Dosegli smo še tretjo zlato rolo in se uvrstili v končnico, zdaj igramo za 100.000 gledalcev!”

V nadaljevanju uspešnice Košarkar naj bo se Ranta in njegovi prijatelji soočajo z novimi košarkarskimi izzivi in prvimi ljubezenskimi težavami. “Osnovna šola je za filmske junake že skoraj pri kraju. Poletje trka na vrata, pred Rantovim moštvom pa je najpomembnejša košarkarska tekma njihovih življenj … Jim bo uspelo zmagati na vseh področjih,” piše v napovedi filma.

V Koloseju so ponosni in veseli. Da predvajajo film, ki izpostavi vrednote, ki so temeljnega pomena: povezovanje, vztrajnost, prijateljstvo, ljubezen, družina in požrtvovalnost.

Tretji najbolj gledan film leta 2019 v Koloseju

Družinska komedija Košarkar naj bo 2, ki je na sporedu slovenskih kinematografov od 27. septembra 2019, je četrti najbolj gledan film preteklega leta v Koloseju. Po številu gledalcev so jo prehiteli le Levji kralj, Joker in Ledeno kraljestvo 2.

Filmsko nagrado zlata rola od leta 2002 podeljujeta Kolosej in Zveza društev slovenskih filmskih ustvarjalcev. Namenjena je uspešnim slovenskim filmom, ki presežejo določeno število gledalcev. Družinsko komedijo Košarkar naj bo 2 si je do sedaj ogledalo 77.348 gledalcev, kar je ob nagradi film uvrstilo tudi med deset najbolj gledanih slovenskih filmov vseh časov.

 

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button