NovicePotovanje

Zasilen pristanek manjšega letala kar na gorenjski avtocesto

DARS je na svojih družbenih omrežjih objavil posnetek manjšega športnega letala, ki zasilno pristaja kar na gorenjski avtocesti. Pilot je zahteven manever izpeljal tako spretno, da je v nesreči nastala le materialna škoda.

Po poročanju portala 24ur je letalo pristalo na gorenjski avtocesti pri Brezjah v smeri Jesenic. Letalo OEC YY  iz Austrian Aviaton Training je vzletelo na letališču v Lescah, namenjeno pa je bilo v Gradec. V letalu sta bili dve osebi, ki sta po približno pol ure letenja zračni kontroli sporočili, da imata težave z motorjem, kmalu pa je motor v celoti odpovedal. Pilota sta se zato odločila, da pristaneta na najbljižjem primernem terenu: avtocesti.

Ob 14:34 sta morala prisilno pristati na odstavnem pasu avtoceste med predorom Ljubno in priključkom Brezje v občini Radovljica. Med pristankom je desno krilo letala zadelo brežino, zato se je prevrnilo. Manever sta pilota izpeljala tako spretno, da v nesreči ni bil poškodovan nihče. Slabše jo je odneslo le letalo, na katerem je nastala materialna škoda.

Letalo so po več urah odstranili in popolnoma odprli avtocesto.

Posnetek pristanka si lahko ogledaš spodaj.

Uredništvo DOSTOP.si / 24ur
Unsplash

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button