IzobraževanjeNovice

10. Karierna tržnica v polnem teku: kje, kaj, kako, zakaj?

10. Karierna tržnica že s polno paro pripravlja študente na prehod na trg dela. A to še ne pomeni, da ni ostala kopica dogodkov, ki se jih je mogoče udeležiti.

Na Univerzi v Mariboru se je v ponedeljek, 17. aprila pričela 10. Karierna tržnica. Ta bo potekala vse do petka, 21. aprila in bo nudila številne delavnice, predavanja, okroglo mizo … Skratka vse, kar študenti potrebujejo, da z eno nogo že stopijo v svet zaposlitve in kariernih priložnosti.

Osebni in poklicni razvoj študentov

V ponedeljek so, v četrtek pa še bodo, potekale delavnice, ki so se in se bodo osredotočale na osebni in poklicni razvoj študentov. V ponedeljek se je bilo mogoče spoznati z dos in don’ts CV-jev ter se spoprijeti s hitrimi zaposlitvenimi razgovori. Predvsem pa, najpomembnejše vprašanje: kako poiskati službo? Ali bo morda ta celo poiskala mene?

V četrtek se je še mogoče udeležiti tips and tricks predavanja o dobrih zaposlitvenih razgovorih. Potekala bo tudi delavnica o dobrem počutju na delovnem mestu, ki posledično vpliva tudi na dobro opravljeno delo. Le ne pozabi na predhodno prijavo (to velja za celoten program Karierne tržnice).

Delodajalci in hitri razgovori

Pestro je bilo tudi včeraj, saj so potekali hitri razgovori s potencialnimi delodajalci. Koga je bilo mogoče najti tam? Lidl, Lek, Slovenske železnice, ni da ni. Možnosti so v tvojih rokah, 10. Karierna tržnica pa ti ponuja, kako se naučiti v zelo omejenem času prodati največjo dobrino, ki jo lahko ponudiš delodajalcu – sebe!

Taisti dan se je ob 13. uri odvijala tudi okrogla miza z naslovom “Trg dela za vse“. Glavna tema je bila seveda prehod mladih na trg dela. Mogoče je bilo slišati številne govorce z različnih organizacij, ki so medse sprejeli že številne mlade s prvo zaposlitvijo. Izpostavljena pa je bila tudi morebitna problematika pri prehodu na trg dela.

Nekaj za poučno sprostitev

Da pa program ne bo preveč turoben, 10. Karierna tržnica organizira tudi številna zabavna in poučna predavanja številnih znanih Slovencev. Martina Ipša je dogodek otvorila z zabavnim (in precej življenjskim) stand upom ter delila par zabavnih anekdot o svojem življenju.

Alen Kobilica je svojo življenjsko zgodbo o soočanju z nepredvidljivimi izzivi, ki ti jih življenje vrže pod noge, delil v torek, danes pa bo nastopila Polona Požgan s tem, kako pravilno narediti prvi vtis. Aljoša Bagola se bo dogodku pridružil v četrtek in naučil vse študente pod stresom (torej, vse študente), kako biti zares v redu.

Martina Ipša je s svojim stand upom dodala pridih zabave k resnosti karierne tržnice.

10. Karierna tržnica še vedno nudi ogromno različnih dejavnosti za vse mlade, ki vstopajo na trg dela, celoten program pa si je mogoče ogledati tukaj.

Marina BAJIĆ
Patrik KOCIPER, 10. Karierna tržnica, Instagram

Marina Bajić

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button