Okolje

Anketa: Kakšna je kvaliteta zraka v Mariboru?

Onesnaževanje zraka in okolja, vprašanja, povezana z ogljčnim odtisom, ki segajo od emisij toplogrednih plinov do pomanjkanja ogljika v tleh - to so urbani izzivi, s katerimi se bodo evropska mesta soočala v prihodnje.

Projekt Upsurge zagotavlja ciljno usmerjene odzive na urbano problematiko zdravega bivalnega okolja, ki temelji na podatkih, pridobljenih v lokalnem okolju. Z vzpostavitvijo sonaravnih rešitev bodo tudi v Mariboru omogočili prehod v bolj regenerativno prihodnost, saj je Maribor v okviru projekta eno od pilotnih mest. Na območju Pekrskega potoka bodo izvajali redne meritve kakovosti zraka in na podlagi analize rezultatov izvajali ciljne zasaditve dreves, ki ustrezajo tej mikro klimi. V okviru partnerstva bodo delili izkušnje in prakse, ki bodo vzpostavile evropski svetilnik, ki bo predstavljal vodič po sonaravnih rešitvah, primerih za različna mikro okolja.

Več o celotnem projektu lahko prebereš tukaj, te pa prosijo za nekaj pomoči.

Podaj svoje mnenje o kvaliteti zraka v Mariboru v okviru ankete Upsurge – Evropski Urbani Regenerativni svetilnikAnketa je anonimna in se izvaja v okviru Horizontovega projekta Upsurge, kjer skušajo najti inovativne sonaravne rešitve za zdravo urbano okolje. Tvoji odgovori bodo izredno cenjeni, saj želijo pri projektnih aktivnostih v kar največji meri upoštevati mnenja Mariborčank in Mariborčanov.

UM
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button