NoviceOkolje

V letalski prtljagi so našli 90 plazilcev v vrednosti 47 tisoč evrov

Cariniki so na dunajskem letališču v prtljagi potnika, ki je prihajal iz Etiopije, našli skoraj 90 plazilcev. Skupna maloprodajna vrednost 85 gekonov različnih vrst, dveh kač in dveh škorpijonov, ki so bili v prtljagi, je znašala 47.000 evrov, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa danes sporočilo avstrijsko finančno ministrstvo.

50-letni češki državljan je na dunajsko letališče iz etiopske prestolnice Adis Abebe priletel 23. maja. Ko je želel uporabiti izhod za potnike brez blaga, ki ga je potrebno prijaviti, so ga cariniki pregledali. Na njihovo presenečenje so v treh transportnih škatlah našli sprva “neobvladljivo količino” plazilcev, je dodalo ministrstvo.

Nekatere živali so bile ob odkritju že v vidno slabem stanju in so kazale znake dehidracije. Do zdaj so si dobro opomogle, trenutno pa so nastanjene v dunajskem živalskem vrtu Schoenbrunn.

Moški je med zaslišanjem pojasnil, da so bile živali zanj brez vrednosti. Gekone je s seboj prinesel le zato, da bi z njimi nahranil svoje kače.

STA
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button