Šport

Svetovna MTB elita se vrača na Pohorje

V Maribor se vrača svetovni pokal v gorskem kolesarstvu

Po dolgem premoru se svetovna MTB elita vrača na pohorske strmine. Kaj vse moraš vedeti o kolesarskem prazniku, ki je na sporedu čez dobre tri tedne (26. – 28. april)?

 

Oba »aktualna«, zmagovalca iz Maribora na startu tudi letos

Zadnja kralj in kraljica mariborske »World Cup«, črne linije sta Greg Minnaar in Rachel Atherton. Devet let po blatnem uspehu pod Pohorjem tako Greg kot tudi Rachel še vedno krojita vrh svetovnega pokala. V Maribor prihajata z visokimi ambicijami. Minnaar se je v devetih letih veselil desetih uvrstitev na zmagovalni oder, Rachel pa je od zadnjega nastopa v Mariboru nanizala kar 48 uvrstitev med najboljše tri.

MTB elita vrača na pohorske strmine
Kaj točno se bo konec aprila dogajalo pod Pohorjem?

Točna številka domačih tekmovalcev na startu še ni znana, saj se bodo nekateri tja uvrstili s pomočjo zbranih točk in mestom v reprezentanci. Ni pa skrivnost, da bosta najmočnejši domači orožji Monika Hrastnik (Team Dorval AM COMMENCAL), in Jure Žabjek (Unior Devinci Factory Racing). Oba sta v zadnjih dveh sezonah poskrbela za najboljše slovenske uvrstitve vseh časov. Monika pa je v lanski sezoni z uvrstitvijo na zmagovalni oder svetovnega pokala napovedala boj za najvišja mesta.

 

Vso akcijo bo mogoče spremljati v živo in V ŽIVO

Dirka svetovnega pokala v gorskokolesarkem spustu je pravi spektakel. Akcijo izpod Pohorja bo zagotovo najbolje spremljati V ŽIVO ob sami progi. Mariborska dirka je skozi vso svojo zgodovino slovela po izjemnem vzdušju, podobno pa lahko pričakujemo tudi v prihodnosti. Vsi, ki vam v Maribor ne bo uspelo prispeti, boste lahko vso akcijo spremljali v neposrednem prenosu na Red Bull TV.

Te zanima kako so se imeli lani? Poglej si v spodnjem videu.

 

 Red Bull
 arhiv DOSTOP.si
 arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button