NoviceŠport

Univerzitetna Športna zveza Maribor vabi družine k športnim aktivnostim

Univerzitetna Športna zveza Maribor, ki deluje pod sloganom Zdrava Zabava, se je skupaj s partnerji udeležila delavnice v Skopju. Delavnica je potekala v okviru Erasmus+ Sport projekta “Active Families”, v katerega so vključeni kot partnerji projekta. 

V Skopju vMakedoniji je prejšnji mesec med 3. in 4. aprilom potekala delavnica v sklopu projekta Erasmus+ Sport  “Active Families”. Namen delavnice je bil predstaviti smernice, ki so jih razvili partnerji projekta Active families. Predstavili so svoje sklope aktivnosti, s katerimi želijo spodbujati vključevanje družin in družin z gibalno oviranimi družinskimi člani v športne aktivnosti ter pridobiti povratne informacije športnih strokovnjakov iz Slovenije in Severne Makedonije o predstavljenih aktivnostih, da bi jih lahko izboljšali in prilagodili potrebam ciljne publike.

Na delavnici so sodelovali partnerji Erasmus+ projekta, med njimi Univerzitetna športna zveza Maribor, Smart Idea, Union of researchers of Macedonia in Athletic Federation of North Macedonia. Vse skupaj je bilo izvedeno v prijetnem okolju hotela Vlaho, kjer so se partnerji in športni strokovnjaki lahko sproščeno povezali in izmenjali svoja mnenja ter izkušnje ter tako dopolnili svoje znanje na področju prilagajanja športnih aktivnosti za družine in družine z gibalno oviranimi družinskimi člani.

zdrava zabava, active families
Delavnica je bila uspešna in je prispevala k nadaljnjemu razvoju projektne ideje ter k izboljšanju znanja in izkušenj partnerjev.

Skupno delo in izmenjava strokovnih mnenj so ključnega pomena za nadaljnji razvoj projekta Active families ter za širjenje ideje o spodbujanju zdravega življenjskega sloga in vključevanju družin in družin z gibalno oviranimi družinskimi člani v športne aktivnosti.

Več informacij o projektu je na voljo na spletni strani, na Facebooku, Instagramu ali Youtubu projekta.

Projekt spodbuja športno udejstvovanje družin z gibalno oviranimi družinskimi člani

Sodelovanje različnih strokovnjakov in organizacij je bilo ključno za učinkovito prilagajanje športnih aktivnosti za različne skupine ljudi.

“Za razvoj projekta Active Families je ključnega pomena sodelovanje strokovnjakov in organizacij, ki se ukvarjajo z različnimi področji športa. Delavnica je zagotovo prispevala k uspešnemu razvoju projekta, saj so se partnerji projekta in športni strokovnjaki med seboj lahko sproščeno povezali in izmenjali svoja mnenja ter izkušnje na temo prilagajanja športnih aktivnosti za družine in družine z gibalno oviranimi družinskimi člani,” je povedala udeleženka delavnice Živa Sabo.

zdrava zabava, active families
Delegacija Univerzitetne športne zveze Maribor v Skopju.

“Povratne informacije, ki so jih športni strokovnjaki iz Slovenije in Severne Makedonije podali na delavnici, bodo zagotovo koristne za nadaljnji razvoj projekta in prilagajanje aktivnosti potrebam ciljne publike. Če se bodo smernice in aktivnosti projekta uspešno prilagodile potrebam družin in družin z gibalno oviranimi družinskimi člani, bo projekt Active Families zagotovo pritegnil večje število družin in posameznikov ter s tem spodbudil večjo vključenost v športne aktivnosti in zdrav način življenja.

Projekt Active Families ima potencial, da postane pomemben dejavnik pri spodbujanju zdravega življenjskega sloga in vključevanja družin in družin z gibalno oviranimi družinskimi člani v športne aktivnosti. Zato je izmenjava znanj, izkušenj in mnenj strokovnjakov iz različnih področij športa ključnega pomena za uspešen razvoj projekta,” je še povedala Živa.

Družine pridružite se projektu Active Families

Vabijo vse družine, ki si želijo bolj aktivnega življenjskega sloga in hkrati okrepiti svoje družinske vezi, da se pridružijo v projektu “Active Families”. Pripravili bodo kar 20 različnih športnih aktivnosti, ki jih bodo lahko družinski člani izvajali skupaj. S tem bomo spodbujali zdrav način življenja ter povezovanje med družinskimi člani. Ne zamudite priložnosti, da postanete del skupnosti ter prispevate k boljšemu in aktivnejšemu načinu življenja!

Vse zainteresirane družine vabijo, da se prijavijo na prijavnici ali preko elektronske pošte ziva@zdravazabava.com.

Univerzitetna športna zveza Maribor
Nastja Bučak in Živa Sabo

Sorodni članki

Back to top button