Priložnosti

Si drzneš spremeniti prihodnost in pomagati planetu?

Si ustvarjalec sprememb ali pa vidiš priložnost, kjer drugi vidijo krizo? Želiš spremeniti prakse, ki škodijo našemu planetu in imaš idejo, kako jih spremeniti? Skozi natečaj Mladi prvaki Zemlje želijo Združeni narodi podpreti posameznike, stare od 18 do 30 let, ki imajo izjemen potencial za ustvarjanje pozitivnega vpliva na okolje. 

Nagrada je zasnovana na način, da omogoči izvedbo ambicij odličnih mladih okoljevarstvenikov. Nagrada Mladi prvaki Zemlje je več kot le častni naslov, ki želi negovati naslednjo generacijo okoljskih voditeljev. Kandidati, ki izkažejo veliko pripravljenost za učenje, bodo dobili dostop do možnosti mentorstva in krepitve spretnosti ter do skupnosti podobno mislečih podjetnikov in strokovnjakov.

Predstavi svojo idejo in spremeni svet.

Pogoji za sodelovanje

Prijavijo se lahko mladi med 18 do 30 let, ki delujejo na katerem koli področju ustvarjanja: umetniškem, znanstvenem, ekonomskem, medijskem in podjetnškem in imajo velike, drzne ideje – za okolje, človeštvo, za bolj zeleno prihodnost. Imeti moraš vsaj 6 mesecev izkušenj z delom na ideji za zaščito ali obnovo okolja.

Potek natečaja in nagrada

iz vsake svetovne regije (Afrika, Evropa, Latinska Amerika in Karibi, Severna Amerika, Zahodna Azija, Azija in Tihi ocean) bo izbran po en zmagovalec. Vsak zmagovalec bo prejel sodelovanje v podjetniškem programu usposabljanja, dostop do skupnosti strokovnjakov, ki nudijo vpogled in mentorstvo, 15.000 USD za zagonsko financiranje projekta, 9.000 USD za kampanjo obveščanja, prepoznavnost preko intervjujev ter spletnih in svetovnih medijev, udeležbo na zasedanju ZN na visoki ravni.

Rok za prijavo ideje je 10. april 2020.

Vse dodatne informacije lahko najdeš na spletni strani natečaja.

 

 mlad.si
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button