Šport

V sredinem večeru za finale na vrsti še košarkarji 3×3

Če smo en večer prej spremljali finale nogometašev, je bil tokrat čas, da se za naslov prvaka pomerijo še košarkarji.

Če bi si mislili, da bodo prve polfinalne tekme še nekoliko »tipajoče« in »spoznavne«, bi se krepko zmotili. Med košarkarji je bilo čutiti tekmovalnost in predvsem srčno željo po zmagi od samega začetka.

V tekmovanju sicer ni šlo za »klasično« košarko, kakršno igrata Dončić in Dragić v NBAju, pač pa za street košarko 3×3. Namesto začetne peterke na parketu igrajo trije igralci, točke obe ekipi nabirata na istem košu, posamezna tekma pa traja 10 minut.

Hitre podaje, zadetki za 2 in 1 točko, prosti meti, škripanje tenisk na dvoranskem parketu, sodniški žvižgi in glasno navijanje. Vse to je bilo moč začutiti in spremljati skozi potek turnirja, seveda pa so tudi tokrat organizatorji poskrbeli za nekaj sproščenosti s kratko igro »met na koš«. Dogodek je tudi tokrat potekal pod okriljem organizatorja Zdrava Zabava in številnih sponzorjev.

košarka 3x3, košarkarji
Borbenost na parketu je bila ključ do uspeha.

Seveda pa je v prvi vrsti vendarle šlo za tekmovanje. 4 najboljše ekipe turnirja so sprva odigrale polfinalne tekme. Če so bile v polfinalu uspešne, so se uvrstile v veliki finale, sicer pa so se morale zadovoljiti s tekmo za tretje mesto. Po uspešnih in napetih finalnih dvobojih sta se v finale finala uvrstili ekipi Zdrava Zabava in Randoms, s tekmo za tretje mesto pa sta se morali zadovoljiti ekipi Dijaki in Das Team. Bronasto tretje mesto je v napetem boju osvojila ekipa Das Team.

In kdo je zmagal?

V finalu je tekma od samega začetka pa do zadnje sekunde šla na nož. Skoraj popolnoma izenačen rezultat je napovedoval podaljšek tekme, a je na koncu bila žoga v košu vseeno večkrat na strani ekipe Zdrave Zabave, ki je z rezultatom 10:8 slavila zmago.

Ob sklepu finalnega večera je sledila še podelitev nagrad najboljšim ekipam, izbrani pa so bili tudi najboljši košarkarji oz. najboljša peterka, ki bo v poletnih mesecih nastopila na univerzitetnem prvenstvu v Ljubljani. V najboljšo peterko so bili izbrani: Vid Čabrijan, Lovro Lozinšek, Matjaž Butolen, Jaka Horvat in Luka Kavkler.

košarka 3x3, košarkarji
Za naslov prvaka so se udarile štiri najboljše ekipe turnirja.

Rebeka MIKŠA
Isidora VELIČKOVIĆ
ikona snemalec Dejan ZVONAR

Rebeka Mikša

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button