Šport

4 najboljše ekipe sezone v lovu na zmago: finale Študentske futsal lige

Popraznični začetek tedna je bil v mariborski Vrbanski dvorani odet v športne barve. Torkov večerni termin so zasedle najboljše ekipe letošnje študentske futsal lige.

Za prvo mesto so se borile štiri najboljše ekipe letošnje lige, ki se je odvijala v okviru organizacije Zdrava Zabava. Projekt že več let poteka tudi pod okriljem različnih sponzorjev. Vsaka ekipa je najprej odigrala po eno polfinalno tekmo, če je bila proti nasprotniku uspešna, se je uvrstila v finale turnirja, sicer pa je odigrala tekmo za 3. mesto.

V prvem polfinalu so se pomerili nogometaši ekip Bar Šilec Vitomarci in ekipa Imbacil. Uspešnejši so bili nogometaši iz Vitomarcev, ki so se z rezultatom 3:1  uvrstili v veliki finale. V drugi polfinalni tekmi sta se udarili ekipi Liter liter in ŠD Selan. Uspešnejši so bili nogometaši ekipe ŠD Selan, ki so suvereno prestopili prag velikega finala.

Pred sklepnim dejanjem večera smo si v borbenem in čisto navijaškem vzdušju ogledali tekmo za 3. mesto. Čeprav je bil rezultat jasen že kar nekaj minut pred koncem, popuščanja ni bilo niti na eni, niti na drugi strani. Člani ekipe Liter liter so v boju za 3. mesto s 4:1 le ugnali nogometaše Imbacila in si okrog vratu nadeli bronaste medalje.

futsal, študentska futsal liga, zdrava zabava
Ena ekipa, ena čast!

V finalu finala goli padali kot po tekočem traku

V finalu finala sta se za naslov prvaka študentske futsal lige udarili ekipi nogometašev Bar Šilec Vitomarci in ŠD Selan. Čeprav so bile noge nogometašev zagotovo že težke, pa je bila želja po zmagi še toliko večja, sploh, ko je bila zmaga le še korak (ali pa gol) vstran. Če je bil prvi polčas finala še dokaj izenačen, so pobudo v drugem suvereno prevzeli nogometaši ekipe ŠD Selan in suvereno potrdili zmago s kar osmimi zadetki in tako postavili končen rezultat 8:2.

Ob koncu večera so, kot se za finale seveda spodobi, ekipe prejele še medalje in nagrade. Kot na vseh velikih tekmovanjih pa so razglasili tudi najboljšega vratarja (Luka Poharc), najboljši strelec in najboljši igralec letošnje lige pa je postal Jaka Vajda z 39 goli.

futsal, študentska futsal liga, zdrava zabava
V finalu finala so goli padali kot po tekočem traku.

Čeprav gre za športno ligo, organizatorji poudarjajo, da je iz leta v leto več prijavljenih ekip. Prav tako pa nikakor ne gre samo za tekmovanje, pač pa tudi za sklepanje novih prijateljstev in druženje, nenazadnje pa ima tovrstno tekmovanje tudi dolgo in lepo tradicijo.

futsal, študentska futsal liga, zdrava zabava
Z naslovom prvaka letošnje futsal lige so se okitili nogometaši ŠD Selan.

Rebeka MIKŠA
Marcel VRBNJAK
ikona snemalec Dejan ZVONAR

Rebeka Mikša

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button